Mainos

Berlusconi hyökkäsi maahanmuuttoa vastaan

Italian pääministerin uskotaan kalastelevan ääniä tuleviin parlamenttivaaleihin siirtolaisuutta vastustavilla lausunnoillaan. Mielipidemittausten perusteella Berlusconin puolue olisi häviämässä vaalit.

Italian pääministeri Silvio Berlusconi on hyökännyt maahanmuuttoa ja vieraita kulttuureita vastaan pyrkiessään nostamaan kannatustaan ennen kahden viikon kuluttua pidettäviä parlamenttivaaleja.

- Emme halua, että Italiasta tulee monikulttuurinen maa. Olemme ylpeitä omasta kulttuuristamme ja perinteistämme, Berlusconi sanoi Italian radiossa.

- Haluamme ottaa vastaan ulkomaalaisia, jotka pakenevat maista, joissa heidän henkensä ja vapautensa ovat uhattuina, mutta emme halua avata ovia kaikille, jotka pyrkivät tänne luomaan ongelmia ja vaaroja italialaisille, Berlusconi julisti.

Pääministeri Berlusconin keskusta-oikeistolainen hallitus on mielipidemittauksissa jäljessä keskusta-vasemmistolaista oppositiota.

Viimeinen mielipidemittaus perjantailta antoi Romano Prodin johtamalle oppositiolle yli 51 prosentin kannatuksen, kun Berlusconin koalitio joutui tyytymään vajaaseen 47 prosentin kannatukseen.

Vastanneista vain 34,5 prosenttia haluaisi Berlusconista uudelleen pääministerin. Prodin suosioluvut olivat 43,4 prosenttia.Parlamenttivaalit pidetään Italiassa 9. ja 10. huhtikuuta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.