Mainos

Berlusconi haluaa voittaa Italian vaalit ja heittää pakolaiset pois maasta – "Nappaamme heidät poliisin ja armeijan avulla"

1:23

Italiassa tulevien parlamenttivaalien kampanjointi näyttää keskittyvän pakolaisiin. Maan kaksi oikeistopuoluetta ovat sanoneet palauttavansa satojatuhansia laittomasti maassa olevia pakolaisia kotimaihinsa, jos ne voittavat maaliskuun alussa pidettävät vaalit.

Viime viikonloppuna uusnatsi haavoitti aseellisessa välikohtauksessa kuutta maahanmuuttajaa keskisessä Italiassa. Vain muutamaa päivää aiemmin nigerialainen huumediileri oli tappanut samalla alueella italialaisen naisen.

Tapahtumat nostivat vaalikampailun keskiöön vielä entistäkin enemmän maassa olevat pakolaiset. Muun muassa entinen pääministeri, keskusta-oikeistolaisen Forza Italia -puolueen johtaja Silvio Berlusconi vaati 600 000 maahan tulleen pakolaisen poistamista Italiasta.

– Me nappaamme nämä 600 000 ihmistä poliisin ja armeijan avulla. Jokainen voi auttaa osoittamalla, missä he ovat ja sitten me vain poimimme heidät, Berlusconi sanoi tapauksen jälkeen uutistoimisto Reutersin mukaan.

– Sitten laitamme heidät laivoihimme ja lentokoneisiin ja lähetämme heidät takaisin kotimaihinsa, hän jatkoi.

Maahanmuuttovastaiset johtavat tiedusteluja

Berlusconin linjoilla on myös Pohjoinen liitto -puolue. Yhdessä nämä maahanmuuttovastaiset puolueet johtavat mielipidetiedusteluja, kun Italiassa pidetään vaalit maaliskuun neljäs päivä.

– Laiton siirtolaisuus on syynä yhteiskunnallisen pommin räjähtämiseen, Pohjoinen liitto -puolueen kansanedustaja Massimiliano Fedriga analysoi.

– Vastuussa ovat ne, jotka ovat päästäneet tuhansia maahanmuuttajia tänne pysyvästi.

Puolueen puheenjohtajan Matteo Salvinin mukaan pakolaiset saadaan napattua ja lähetettyä kotiinsa vartissa, jos hän ja hänen liittolaisensa pääsevät valtaan.

Pakolaisia saapuu koko ajan

Italiaan saapuu maahanmuuttajia Välimeren yli Afrikasta ja Lähi-idästä tasaisena virtana.

Sisäministeri Marco Minniti on sanonut, että hänkin haluaa lisätä pakolaisten lähettämistä kotimaihinsa. Viime vuonna maasta palautettiin 6500 pakolaista ja toissa vuonna 5200.

– Jos haluamme palauttaa 600 000 pakolaista ja pystyisimme hoitamaan 200 palautusta joka arkipäivä, operaatioon menisi 15 vuotta, hallitsevan demokraattipuolueen senaattori Luigi Manconi sanoi.

Ongelmia aiheuttaa myös raha, sillä keskimäärin yhden pakolaisen palauttaminen maksaa 6500 euroa. Luku perustuu EU:n rajavalvontaviraston Frontexin laskelmiin.

"Retoriikka korvannut realismin"

Roomalainen siirtolaisiin erikoistunut lakimies Salvatore Fachile sanoo, että pakolaisten lähettäminen joukoittain pois Italiasta ei ole käytännössä realistista.

– Vuosien varrella realismin on usein vaalikampanjoissa korvannut korkealentoinen retoriikka. Joukkopalauttamisissa ei ole mitään realistista, hän sanoo.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.