Mainos

Berlusconi: En ole pyytänyt anteeksi

Italian pääministeri Silvio Berlusconi sanoo, ettei hän ole pyytänyt anteeksi natsinimittelyään. Hän totesi, että on pahoillaan, jos hänet tulkittiin väärin. Hän kertoi keksineensä natsivertauksen 60-luvun televisiosarjasta.

Berlusconi aiheutti Euroopan parlamentissa kohun, kun hän sanoi saksalaiselle parlamentaarikolle Martin Schultzille, että hän sopisi mainiosti Italiassa valmisteilla olevaan elokuvaan natsien keskitysleirin vartijan rooliin.
- Se olit tarkoitettu ironiseksi kommentiksi. Minä en ole pyytänyt anteeksi, Berlusconi sanoi.

Berlusconi halusi oikaista julkisuudessa kulkeneen käsityksen, jonka mukaan hän olisi eilen esittänyt anteeksipyynnön Saksan liittokansleri Gerhard Schröderille. Hän selvitti toimittajille, että oli vain ollut pahoillaan siitä, että hänen kommenttinsa oli ymmärretty väärin, eikä se suinkaan ollut anteeksipyyntö.

Berlusconi ja Euroopan komission puheenjohtaja Romano Prodi ovat tavanneet tänään Roomassa. Tapaamisessa on keskusteltu Berlusconin natsipuheista ja sen uhasta suistaa Italia juuri alkaneen Eu-puheenjohtajuuden raiteiltaan. Seuraavaksi Berlusconi aikoo matkustaa kaksi päiväiselle vierailulle Yhdysvaltoihin tapaamaan presidentti George Bushia.

Eilen Berlusconi syytti Italian vasemmisto-oppositiota koko sotkusta. Hänen mukaansa asia on loppuunkäsitelty.
Vertaus television komediasarjasta

Berlusconi väitti keksineensä verrata saksalaista europarlamentaarikkoa keskitysleirivartijaan, koska kyseinen poliitikko, Martin Schulz, muistutti miltei samannimistä 1960-luvun komediasarjassa seikkaillutta hahmoa. -Schulz muistutti minua Hogan & Heroes -sarjasta ja kersantti Schulzista, joka oli lopulta hyvä tyyppi, vaikka vangit huijasivatkin häntä koko ajan, Berlusconi sanoi Roomassa pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Tv-sarjan tapahtumapaikkana oli saksalainen toisen maailmansodan vankileiri Stalag 13, jossa joukko vähemmän sotilaallisia amerikkalaisia sotavankeja onnistui pitämään pilkkanaan saksalaisia vartijoitaan. Internetistä löytyy kulttisarjalle omistettuja sivuja, ja sarjan hahmoja esittäviä lelujakin on yhä kaupan.

Kuvista päätellen Berlusconin selitys tuskin riittää lepyttämään saksalaispoliitikon tunteita.

20:46

(MTV3 - Reuters - STT)

(04.07.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.