Mainos

Berliinin vahanukkeavajaisissa kaaos - Hitler-nuken pää irti

Hitler-vahanukke on menettänyt päänsä Berliinin Madame Tussauds -kabinetin avajaisissa. Nelikymppinen mies alkoi turmella nukkea, kun turvamiehet tulivat kiskomaan häntä pois sen luota.

Hitler-näyttelystä jäi jäljelle vain bunkkerin pöytä, jonka ääressä nukke oli istunut. Korjaustöistä ei ole vielä päätetty.

- Se riippuu vahingoista. Nuken tekeminen maksoi noin 200 000 euroa, kertoi vahakabinetin tiedottaja Natalie Ruoss.

Ruoss ihmetteli, mikseivät vartijat kyenneet estämään ilkivaltaa, vaikka tilaa valvotaan kameroilla. Silminnäkijöiden mukaan "tavallisen" näköinen mies oli tullut jonottamaan sisäänpääsyä tuntia ennen ovien avaamista.

- Mies ei antanut minkäänlaisia merkkejä aikeestaan. Hän meni vain kylmän rauhallisesti Hitlerin luokse, repi pään irti ja huusi "ei enää koskaan sotaa", kuvaili paikalla ollut turisti.

Tappelunnujakassa loukkaantui myös yksi sivullinen, joka oli yrittänyt auttaa vartijoita.

Pidätetty ilkivallantekijä sanoi poliisille, että Führer-nukke on mauton ja väärässä paikassa. Arvostelijoiden mielestä Hitleriä ei pitäisi käyttää ylipäätään viihteelliseen tarkoitukseen. He ovat muistuttaneet myös siitä, ettei Saksassa saa esittää natsisymboleja.

Madame Tussauds on yrittänyt vaimentaa kritiikkiä kuvaamalla natsijohtajaa tappionsa hetkellä vuonna 1945. Murtuneen Hitlerin ei uskota houkuttelevan uusnatseja.

Kohl närkästyi näköisnukestaan

Vahakabinetti on suututtanut myös Helmut Kohlin. Saksan entinen liittokansleri kertoi Bild-lehdessä harkitsevansa oikeustoimia, koska ei pidä omasta näköisnukestaan. Hän katsoo, ettei kabinetti ole pitänyt kiinni sopimusehdoista.

- Nuket lähetetään Lontoosta, ja siellä ollaan huolellisia. Oletan, että Kohl antoi luvan, koska se on täällä, vastasi Tussaudsin edustaja Susanne Keller.

Madame Tussaudsilla on kahdeksan vahakabinettia eri puolilla maailmaa. Euroopassa niitä on kolme - Berliinissä, Lontoossa ja Amsterdamissa.

(MTV3-STT-DPA-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.