Berliinin Knut-karhu sai tappouhkauksen

Knutista ja sen turvallisuudesta huolehtivien henkilöiden määrä nostettiin uhkauksen vuoksi viiteentoista henkeen. Mitään häiriötä ei kuitenkaan syntynyt.

Berliinin eläintarhan tunnetuin asukas, jääkarhunpentu Knut, oli tänään erikoisvartioinnissa tappouhkauksen takia. Eläintarha sai käsin kirjoitetun uhkausviestin eilen.

Knutin häkin lähialueilla kierteli tänään toistakymmentä radiopuhelimin varustautunutta eläinhoitajaa. Uhkauksen määräaika, kello 12, meni kuitenkin umpeen ilman näkyviä häiriöitä.

Berliinin eläintarhan johtaja Gerald Uhlin selitti tilannetta: - He (poliisit) kertoivat meille, että huomattaville henkilöille tapahtuu usein tällaista, mutta että tässä tapauksessa meillä ei ole syytä huoleen.

Knutista ja sen turvallisuudesta huolehtivien henkilöiden määrä nostettiin uhkauksen vuoksi kuitenkin viiteentoista henkeen, kertoi Bild-lehti.

Knutilla on ollut muutenkin epäonnea. Eläin kärsi alkuviikosta hammassärystä, minkä takia sille jouduttiin määräämään antibioottikuuri.

Knutin emo hylkäsi kaksosensa, kun ne olivat syntyneet nelisen kuukautta sitten. Knut pysyi hengissä pulloruokinnalla, mutta toinen pentu menehtyi. Knutin hoitaja, Thomas Dörflein, on nukkunut karhunpennun häkissä emon hylättyä pennun.

Useat muut eläintarhat ovat tarjoutuneet ottamaan Knutin huostaansa. Tuorein tarjous saapui norjalaisesta Polar Zoosta.

- Me olemme maailman pohjoisin eläintarha, niin että miksipä emme ottaisi häntä tänne, selitti eläintarhan edustaja Sigbjörn Sörensen.

Berliinin eläintarhan mukaan Knutin lähettämistä muualle voidaan harkita aikaisintaan vuoden kuluttua.

(MTV3-STT-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat