Mainos

Berisha kannatti jälleen joukkojen lähettämistä Albaniaan

Presidentti Sali Berisha kannatti jälleen tänään monikansallisten joukkojen lähettämistä Albaniaan palauttamaan järjestystä sekasortoon vaipuneeseen maahan. YK-lähettiläiden oli määrä pohtia asiaa vielä tänään.

Berisha tapasi avustus- ja turvallisuusasiantuntijoista koostuvan eurooppalaisen valtuuskunnan Tiranassa. Valtuuskuntaan kuuluu edustajia EU:sta, Etyjistä ja Euroopan neuvostosta. Berisha sanoi uskovansa, ettei suurimmalla osalla Albanian kansasta ole mitään sotilaallista väliintuloa vastaan. Suurin osa maan eteläosasta on kapinallisten hallussa, jotka ovat vaatineet varsin kovaäänisesti Berishaa eroamaan.

Albania on toistuvasti pyytänyt ulkopuolista apua, jotta sen satamat turvattaisiin ja huoltolinjat saataisiin jälleen auki. Eurooppalaisvaltuuskuntaa johtavan hollantilaisdiplomaatin mukaan YK saattaa päättää joukon lähettämisestä ensi viikon lopulla.

YK:n turvallisuusneuvosto pohti eilisiltana Italian pyyntöä lähettää monikansallinen joukko Albaniaan auttamaan humanitaarisen avun turvaamisessa. Päätöstä asiasta ei kuitenkaan saatu aikaan ja käsittelyn oli määrä jatkua tänään.

Pahin veriteko kriisin aikana

Samaan aikaan Albanian poliisi tutki raakaa veritekoa Albanian keskiosassa. Ainakin 18 ihmistä sai surmansa ammuskelussa, jota sisäministeriö kuvasi pahimmaksi koko kaksi kuukautta kestäneen kriisin aikana.

Kahakka alkoi eilen, kun joukko aseistautuneita miehiä hyökkäsi Levanin kylään ja ampui kyläpäällikön. Kyläläiset kostivat teon surmaamalla 17 hyökkääjää. Poliisin mukaan kylään tunkeutuneet olivat ryöstöaikeissa.

Ensimmäinen Punaisen Ristin avustustarvikkeita kuljettanut kuorma-auto pääsi tänään Gjirokasterin kaupunkiin Etelä-Albaniassa. Autossa oli 10 tonnia peruselintarvikkeita, joita jaetaan sairaaloihin, orpokoteihin ja vanhainkoteihin.

Italiaan matkannut pakolaislaiva kaatui

Albanialaispakolaisia kuljettanut laiva kaatui tänään Italian rannikolla. Noin sadan ihmisen arvellaan joutuneen joutuneen vedenvaraan. Toistaseksi on kyetty pelastamaan vasta neljä ihmistä - lisäksi merestä on nostettu kaksi kuollutta.

Tuhannet albaanit ovat paenneet viime viikkoina kotimaansa levottomuuksia Italiaan.
(MTV3-STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.