Mainos

Berger: Sopimus lähellä Venäjän ja Yhdysvaltain neuvotteluissa

Venäjä ja Yhdysvallat ovat hyvin lähellä sopimusta Venäjän rauhanturvajoukkojen asemasta Kosovossa, sanoo Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusneuvonantaja Sandy Berger.

-Olemme neuvottelujen loppuvaiheessa, nyt osapuolet keskustelevat enää muutamista viimeisistä aiheista, sanoi Berger johtavien teollisuusmaiden kokouksessa Kölnissä.

Berger sanoi olevansa toiveikas Helsingin neuvottelujen suhteen. Hän sanoi uskovansa Venäjän ja Yhdysvaltain puolustus- ja ulkoministerien saavan aikaan sopimuksen vielä tämän päivän aikana.
Berger kieltäytyi kertomasta sopimuksen yksityiskohtia, mutta sanoi, että Kfor-joukkojen komennon yhtenäisyys säilyy. Hänen mukaansa Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright ja puolustusministeri William Cohen lentävät Brysseliin tiedottamaan asiasta sotilasliitto Natolle, mikäli sopimus saavutetaan.

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton sanoi perjantaina uskovansa, että on hyvin mahdollista päästä sopimukseen Venäjän rauhanturvaajien asemasta Kosovossa vielä tänään.
-Uskon kuulemani perusteella, että mahdollisuutemme sopimuksen saavuttamiseen ovat hyvät, Clinton sanoi johtavien teollisuusmaiden G8-kokouksessa.

Clintonin mukaan saattaa kuitenkin olla tarpeellista, että Britannian pääministeri Tony Blair ja Saksan liittokansleri Gerhard Schröder ottavat osaa kiistan ratkaisemiseen.
Venäjän pääministeri Sergei Stepashin yhtyi Clintoniin ja sanoi, että edistystä on tapahtunut molemmin puolin, mutta työ ei ole vielä lopussa.

Venäjän presidentti Jeltsin puolestaan sanoi toivovansa, että hän voi sinetöidä sopimuksen tavatessaan Clintonin Kölnissä sunnuntaina. Jeltsinin ja Clintonin on määrä tavata sunnuntaina Kölnissä pidettävän G8-maiden kokouksen yhteydessä.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.