Mainos

Berezovski: Litvinenko syytti myrkyttämisestään Lugovoita

Berezovski väitti BBC:n haastattelussa lisäksi, että Litvinenko oli tuonut Venäjältä Britanniaan yli sata kiloa todistusaineistoa Venäjän turvallisuuspalvelun tekemistä rikoksista.

Britanniassa maanpaossa asuva venäläismiljardööri Boris Berezovski sanoo entisen venäläisvakoilijan Aleksander Litvinenkon syyttäneen myrkyttämisestään Andrei Lugovoita. Lugovoi oli yksi kolmesta miehestä, jotka Litvinenko tapasi myrkytyspäivänään. Myös Lugovoi on entinen KGB:n agentti.

Britannian yleisradion BBC:n haastattelema Berezovski kertoi Litvinenkon sanoneen hänelle sairaalassa, että epäili Lugovoilla olleen osuutta myrkyttämiseensä. Berezovskin mukaan myös hänen omalta toimistoltaan löydetyn radioaktiivisuuden takana oli Lugovoi. Hän kertoi poliisin löytäneen suurimmat radioaktiivisuuspitoisuudet juuri siitä tuolista, jolla Lugovoi oli istunut vierailunsa aikana.

Berezovski väitti myös, että muuttaessaan Venäjältä Britanniaan vuonna 2000 Litvinenko toi mukanaan yli sata kiloa todistusaineistoa Venäjän turvallisuuspalvelun tekemistä rikoksista.

(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.