Mainos

Bensiinivarkaille ehdotetaan kovempia rangaistuksia

Bensiinikauppiaat vaativat nykyistä kovempia rangaistuksia polttoainevarkaille. Kauppiaiden mukaan auto on rikoksentekoväline, jolloin se voitaisiin räikeimmissä tapauksissa takavarikoida.

Bensiinivarkaudet lisääntyvät Suomessa, vaikka asemien valvontaan on kiinnitetty lisää huomiota. Bensiinikauppiaiden liiton mukaan kauppiasta kohden häviää vuodessa 4200 litraa bensiiniä. Koko maassa bensaa varastetaan siten noin 4,6 miljoonan euron edestä vuosittain.

- Se kertoo siitä, että bensa ja autoilu on kallista. Lisäksi lainsäädäntö on lepsu, toteaa hallituksen puheenjohtaja Jarmo Törmälä Suomen bensiinikauppiaiden liitosta.

Bensaa varastetaan paitsi rahapulassa myös myyntimielessä. Kauppiaat vaativat kovempia sanktioita kiinni jääneille. Räikeimmissä tapauksissa rikoksentekoväline eli auto tulisi heidän mielestään takavarikoida.

- Kauppias saisi menetetyn tavaran takaisin eli auton omistaja lunastaisi auton kauppiaalta. Kauppias saisi siten varastetun bensan hinnan takaisin, ehdottaa Törmälä.

Oikeusministeriön mukaan takavarikointi on lain puitteissa mahdollista, mutta sitä tuskin aiotaan hyödyntää bensiinvarkauksien kaltaisissa tapauksissa. Sanktioiden kiristymistä odotellessaan yrittäjät turvautuvat jo olemassaoleviin keinoihin eli kameravalvontaan. Myös henkilökunnan kouluttamisessa tähdennetään bensiinimittarikentän tapahtumien seuraamista.

Suomen bensiinikauppiaat ovat parhaillaan koolla Naantalissa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 13.05.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.