Mainos

Bensiinin hinta nousi helmikuussa

Bensiinin hinta nousi helmikuussa 21 penniä. Bensiinilitra maksoi Öljy- ja kaasualan keskusliiton keräämien tietojen mukaan helmikuun puolivälissä keskimäärin 6,62 markkaa. Kuukautta aiemmin litra 95-oktaanista bensiiniä maksoi keskimäärin 6,41 markkaa.

Dieselpolttoaineen hinta laski tänään julkistetun markkinakatsauksen mukaan helmikuussa 4 penniä eli 4,96 markasta 4,92 markkaan. Kevyt polttoöljy kallistui helmikuussa 15 penniä. Sen hinta nousi keskimäärin 2,54 markkaan litralta. Bensiini maksoi Suomessa helmikuussa kymmenisen prosenttia enemmän kuin Länsi-Euroopassa keskimäärin. Dieselpolttoaine sen sijaan oli hieman keskimääräistä halvempaa. Bensiinin keskihinta oli katsauksen mukaan 6,01 markkaa litralta ja dieselin 4,97 markkaa litralta.

Kalleinta bensiini oli Norjassa ja Britanniassa. Molemmissa maissa litra bensiiniä maksoi helmikuussa keskimäärin 7,17 markkaa. Halvimmassa maassa Kreikassa bensiinilitran hinta oli 4,43 markkaa. Espanjassa litra bensiiniä maksoi keskimäärin 4,82 markkaa.

Dieselin ja kevyen polttoöljyn kulutus kasvoi Öljy- ja kaasualan keskusliiton mukaan tammikuussa reippaasti. Dieseliä kulutettiin 10 prosenttia ja kevyttä polttoöljyä 17 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Raskaan polttoöljyn kulutus kasvoi 5 prosenttia ja bensiinin kulutus 2 prosenttia viime vuoden tammikuusta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.