Mainos

Bensiinin hinta laskenut

Kovien pakkasten aiheuttaman kulutuksen nousun uskotaan pian nostavan raakaöljyn hintaa.

Bensiinin hinta on laskenut alimmilleen puoleentoista vuoteen. Öljy- ja kaasualan keskusliiton kuluttajahintaseurannassa 95-oktaaninen bensiini maksoi tammikuun puolivälissä 1,16 euroa. Yhtä alhaalla hinta on ollut viimeksi toukokuussa 2005.

Joulukuun hinta Öljy- ja kaasualan keskusliiton hintaseurannassa oli 1,21 euroa, eli laskua on tullut kuukaudessa viisi senttiä.

Bensiinin päivähintaa peilaavalla internetin hintaseurantasivustolla polttoaine.netissä halvimmat ysivitosen hinnat alittavat jo 1,1 euroa.

Suomen bensiinikauppiaitten liiton puheenjohtaja Jarmo Törmälä uskoo, että hinnat pysyvät alhaalla niin kauan, kuin raakaöljyn hinta pysyy matalana.

Jotkut bensiinikauppiaat ennustavat hintojen lähtevän pian nousuun. Yksi heistä on bensiinikauppiaitten liiton hallituksessa istuva rovaniemeläinen Pekka Pääkkö.

- Suunta on ikävä kyllä ylös. Raakaöljyn hinta on ollut alhaalla, koska kulutusta ei ole ollut. Nyt kun pakkaset iskivät ja kulutus nousee, niin aletaan mennä normaalille tasolle, Napapiirillä bensiiniä myyvä Pääkkö uskoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.