Mainos

Bensiinin hinta laskee- raakaöljy kallistuu

Bensiinin hinta on viime päivien aikana laskenut, vaikka raakaöljyn hinta onkin ollut jälleen nousussa. Pääsyy kehitykseen on vuodenaika, sillä bensiiniä tuotetaan nyt enemmän ja kulutetaan vähemmän kuin kesällä.

Bensiinin hinta on laskenut

Maailmanmarkkinahintojen muutokset ovat pakottaneet huoltoasemien henkilökunnan vaihtamaan hintataulujensa lukemia jo 35 kertaa tämän vuoden aikana. Useimmiten taululle on vaihdettu suurempia lukuja, mutta viime aikoina suunta on muuttunut.

Bensiinin hinta on laskenut, vaikka raakaöljyn maailmanmarkkinahinta on kivunnut ylöspäin. Litrahinnat alkavat seitsemällä enää aniharvoin.

SEO:n toimitusjohtaja Hannu Laitinen arvioi, että pohjoisella pallonpuoliskolla polttoöljyjen kysyntä kasvaa talvea kohti, ja kun bensiini on tislauksen jätetuote eli se tulee ulos polttoöljyn jälkeen, niin siitä syntyy ylitarjontaa. Hintoihin vaikuttaa sekin, että talvisin auton rattiin istutaan harvemmin kuin kesälomien aikana. Tammi-helmikuussa kulutetaan 25 prosenttia vähemmän bensiiniä kuin heinäkuussa.

Autoilija on voinut ilahtua siitäkin, että Euroopan Keskuspankin tukiostot ovat vihdoin tuottaneet tulosta ja euro on vahvistunut dollariin nähden. Maailmanmarkinanoteeraukset öljytuotteissa käydään dollaripohjaisina ja luonnollisesti Euroopan eurovaluutta-alueella silloin kun euro nousee suhteessa dollariin niin bensiinin hinnanlasku otetaan silloin iloisesti vastaan.

Hannu Laitinen pitää mahdollisena että kausivaihtelutekijät pudottavat bensan hintaa vielä jonkun verran nykyisestä. Tämä pienikin ilo hinnanlaskusta taittunee jo talvella, kun varastoja ryhdytään kasvattamaan ensi kesän sesonkia varten.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.