Mainos

Bensiinin hinta kovassa nousussa Yhdysvalloissa

Katrinan ohella bensiinipulaa pahentaa kahden merkittävän öljyputken toimintakatkokset maan koillisosissa ja Keskilännessä.

Hirmumyrsky Katrinaa seurannut öljypula on johtanut selvään bensiinin hinnan nousuun Yhdysvalloissa. Bensiinin hinta on noussut maassa tällä viikolla yli 30 prosenttia.

Miltei kaikissa osavaltioissa bensiinin litrahinta on jo 0,65 eurossa. Bensapula on näkynyt huoltoasemilla pitkinä jonoina, joita ei ole maassa nähty sitten vuoden 1979 energiakriisin.

Varastojen täydennys takkuaa, kun yli 95 prosenttia Meksikonlahden öljynporauslautoista on ollut suljettuna hirmumyrskyn takia. Jopa 20 öljynporauslauttaa on uponnut tai irrallaan Meksikonlahdella.

Katrinan ohella bensiinipulaa pahentaa kahden merkittävän öljyputken toimintakatkokset maan koillisosissa ja Keskilännessä.

Vaikka bensiinin hinta on noussut rajusti, raakaöljyn hinta heikkeni Yhdysvaltain markkinoilla hieman torstaina. Viitelaadun WTI:n tynnyrihinta aleni 24 sentillä 68,70 dollariin. Myös Pohjanmeren Brent-laadun käteishinta laski muutamilla senteillä 66,51 dollariin tynnyriltä.

Suomessakin bensiini kallistuu rajusti

Bensiinin litrahinta nousee viikonloppuna jopa puoleentoista euron. Bensiini kallistuu meilläkin uusiin ennätyslukemiin, koska Yhdysvalloissa kymmenen öljynjalostamoa on edelleen kiinni hirmumyrsky Katriinan jäljiltä.

Lisäksi ainakin 20 Meksikonlahden öljynporauslauttaa ajelehtii, on uponnut tai muuten kateissa.

Autoilijoita jatkuvat hinnankorotukset ärsyttävät...

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.