Mainos

Bensiinin hinta ennätyskorkealle

Tämänpäiväinen hinnannousu on suurin yhden päivän aikana tehty korotus kautta aikojen. Bensiinikauppiaitten liitossa pelätään hintojennousun leikkaavan merkittävästi bensiinin kulutusta.

Bensan hinta nousi tänään ennätystasolle Suomessa. Bensiinilitra kohosi monilla asemilla 15 sentillä ja diesel 5 sentillä litralta. Osa vähittäismyyjistä kuten Neste Oil nostaa hintojaan vasta huomenna.

Tämänpäiväinen hinnannousu on suurin yhden päivän aikana tehty korotus kautta aikojen. Bensan hinta kohosi, koska hirmumyrsky Katrinan jäljiltä Yhdysvalloissa on kymmenen öljynjalostamoa kiinni.

Bensiinikauppiaitten liiton puheenjohtaja Jarmo Törmälä pelkää, että talven aikana huoltoasemilla joudutaan jopa lomautuksiin ja aukioloaikojen supistuksiin, jos uusi hintataso säilyy kuukausia.

- Ihmiset ajattelevat nyt, että he eivät voi ajaa niin paljon. Kakkosautot jäävät kotiin, ja sitä kautta se vaikuttaa meidän bisnekseen. Me toivomme, että tämä olisi vain lyhytaikaista, mutta mikäli korkea hinta pysyy pidempään, niin se kyllä vaikuttaa huomattavasti huoltamoyrittäjien talouteen.

Hintojen noustessa viranomaiset muistuttavat, että polttoaineiden säilytyksestä on olemassa tiukat säännökset. Esimerkiksi bensiiniä voi säilyttää kotonaan korkeintaan 25 litraa ja dieselöljyä 150 litraa. Varasto- ja autotallitiloissa hieman enemmän.

Kerrostalojen ullakoilla ja kellareissa polttoaineita ei saa säilyttää ollenkaan.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 02.09.2005)

Polttoaineveroon ei tulossa alennusta

(Kymmenen uutiset 02.09.2005)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja