Mainos

Bensiinimielenosoitukset leviävät

Polttoaineen korkeiden hintojen aiheuttamat protestit ovat levinneet eri puolilla maailmaa.

Espanjan bensaprotestit

Korkeiden polttoaineen hintojen aiheuttamat mielenosoitukset ovat tänään levinneet Euroopasta Lähi-itään, kun kymmenet kuorma-autoilijat ryhtyivät hidastamaan liikennettä Israelissa.

Espanjassa maanviljelijät ovat osoittaneet mieltään kymmenissä kaupungeissa, ja bensiinimielenosoitukset ovat jatkuneet myös Saksassa. Israelin poliisin mukaan vajaan sadan kuorma-auton letka ei aiheuttanut suurta häiriötä liikkuessaan hitaasti Haifan ja Ashdodin välisellä tiellä.

Kuorma-autoilijat suostuivat poliisin mukaan käyttämään vain tien yhtä kaistaa. Kuljetusyrittäjien edustajan mukaan tämän päivän tapahtumat ovat kuitenkin vasta "varoituslaukaus", ja mielenosoituksia laajennetaan huomenna.

Israelin pääministeri Ehud Barak puolestaan vannoo puuttuvansa protesteihin, jos ne alkavat häiritä jokapäiväistä elämää. Barak muistuttaa, että dieselpolttoaine on edelleen Israelissa selvästi halvempaa kuin Euroopassa.

Protestit laajenivat Espanjassa

Espanjassa mielenosoitukset ovat tänään laajenneet, kun maanviljelijät ja kuljetusalan yrittäjät ovat tukkineet traktoreineen ja kuorma-autoineen pääsyn useille polttoainevarastoille eri puolilla maata. Maanviljelijöiden kahden suurimman liiton jäsenet vaativat "kiireisiä ja tehokkaita" ratkaisuja polttoaineiden hinnannousun aiheuttamaan kriisiin.

Mielenosoittajien joukko suuntasi yhdessä 50 traktorin kulkueen kanssa kohti Madridin keskustaa ja talousministeriön rakennusta, missä hallituksen ja maanviljelijöiden edustajat ovat käyneet neuvotteluja.

Kaakkois-Espanjassa viljelijät estivät traktoreineen pääsyn Cartagenan kaupunkiin ja saartoivat myös maan tärkeimpiin kuuluvan öljynjalostamon.

Barcelonassa kalastajat päättivät sataman saarron mutta uhkasivat uusilla toimilla, jos neuvottelut hallituksen kanssa eivät etene.

Saksassa sadat kuorma-autot, taksit ja bussit ovat ajaneet Hampurin keskustan läpi torviaan töötöttäen osoittaakseen mieltään polttoaineen korkealle hinnalle. Kuorma-autoilijat aiheuttivat myös ruuhkia läntiseen Wiesbadenin kaupunkiin johtavilla moottoriteillä. Noin 80 kuorma-auton kulkue ajoi 10-20 kilometrin tuntivauhtia ja sai pitkät jonot peräänsä.
(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.