Mainos

Bensiini kallistuu huomenna

Bensan hinta kallistuu huomenna keskimäärin viisi senttiä. Suurin syy hinnan nousuun on raakaöljyn maailmanmarkkinahinnan nousu, joka johtuu Yhdysvalloista.

Bensiinin hinta nousee huomenna keskimäärin viisi senttiä litralta. Syynä tähän on polttoaineen kysynnän kasvu muun muassa öljynjalostamoiden huoltoseisausten takia.

Merkittävin syy hinnankorotuksille on kuitenkin raakaöljyn maailmanmarkkinahinnan nousu, johon ovat vaikuttaneet muun muassa spekulaatiot Yhdysvaltojen mahdollisesta hyökkäyksestä Irania vastaan.

Ennätyskallista tankkaaminen oli toissa vuoden syyskuussa, jolloin bensalitra maksoi jopa 1,5 euroa. Tämän vuoden alusta polttoainelitran hinta on ollut 1,15 - 1,20 euroa.

Huomisesta alkaen autoilijat saavat varautua jälleen maksamaan menovedestä viitisen senttiä enemmän, joka on yksittäisenä korotuksena jo huomattava.

Huoltoasemaketjujen mukaan syyt hinnankorotuksiin ovat osin tuotannossa. Pääsyy hinnannostoille on kuitenkin raakaöljytynnyrin kipuaminen yli kuudenkymmen dollarin. Öljyalan kattojärjestön mukaan kuluttajien kukkarolle käy nyt ennen kaikkea Yhdysvaltain Iran-politiikka.

Iran on öljynviejämaiden yhteistyöorganisaation OPECin toiseksi merkittävin öljyntuottajamaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.