Mainos

Bensavarkaudet haittaavat jo asemien toimintaa – mittarit lukkoon päivälläkin

Moni huoltamoyrittäjä on joutunut sulkemaan kassalle tapahtuvan maksamisen yöajaksi. Bensiinivarkauksien määrä uhkaa sulkea kassalle maksamisen jatkossa kokonaan.

– Uskoisin, että suuntaus tulee Suomessa olemaan, että mennään automaattimittareihin entistä enemmän. Jos varkaudet jatkuvat, niin kyllä mittarit pitää sulkea päivälläkin mahdollisesti, Teboil-yrittäjä Reima Viskari arvelee.

Samoilla linjoilla on myös Neste Markkinoinnin Liikennepalvelu Suomen johtaja Sam Holmberg.

– Se on jo osittain tätäkin päivää. Paikoissa, joissa riskit ovat suuret, on päädytty pitämään mittareita suljettuna päivälläkin.

Holmbergin mukaan Neste Oil ei ole antanut yrittäjilleen mitään yleisohjetta kassalle maksamisen suhteen. Mittareiden kiinnipitämiset ovat paikkakohtaisia ja aina kauppiaiden omia päätöksiä.

Varkauksista rahanmenetyksiä ja lisätyötä

Salossa Teboil Suomusjärvi Kivihovin huoltamoyrittäjänä toimiva Viskari päätti viime kesänä sulkea kassalle maksamisen yöajaksi varkauksien johdosta.

– Taloudellinen haitta oli niin iso, että siihen oli pakko puuttua. Se oli noin 15-20 varkautta kuukaudessa. Pyytämällä mittarin saa auki myös edelleen, mutta automaateista bensaa saa toki yöllä kokoajan.

– Pieni ryhmähän se on, jotka varastavat. Harmillista, että suuri osa ihmisistä joutuu kärsimään sen takia, Viskari sanoo.

Kovan kilpailun johdosta bensamyynnin katteet jäävät Neste Markkinoinnin Liikennepalvelu Suomen johtaja Sam Holmbergin mukaan sen verran pieniksi, että yrittäjien on pakko miettiä keinoja varkauksien pienentämiseksi.

– Jo yksi isompi varkaustapaus saattaa romuttaa päivän tuoton yksittäiseltä asemalta, Holmberg sanoo.

Taloudellisten haittojen ohella bensavarkauksista koituu varsin paljon ylimääräistä työtä bensa-asemille. Jokaisesta varkaudesta tehdään erillinen rikosilmoitus ja esimerkiksi yksityiskohtia pitää kelailla valvontanauhoilta.

– Se on puolesta tunnista 45 minuuttiin per tapaus, mitä asian selvittelyyn käytetään. Se on aina pois palvelusta, Reima Viskari sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.