Mainos

Bensasaarrot lopetettiin Ruotsissa

Ruotsissa kuorma-autoilijat ovat keskeyttäneet bensaprotestinsa. Päätöksen taustalla on hallituksen lupaus suorista neuvotteluista. Osa kuorma-autoilijoista uhkaa kuitenkin uusilla saarroilla, jos neuvotteluissa ei päästä toivottuun tulokseen.

Saarrot eivät ole vielä ehtineet vaikuttaa kovin pahasti esimerkiksi Ruotsin autotehtaisiin. Volvon tehtailta kerrotaan, että ainoastaan yhtiön huippumallien tuotannossa ollaan hieman jäljessä. Saabilta todetaan, että saartojen vaikutukset ovat vielä jääneet varsin vähäisiksi.

Espanjassa ja Belgiassa jatketaan yhä

Espanjan bensaprotestit

Tuhannet espanjalaiset kalastajat ja maanviljelijät jatkavat jo kolmatta päivää protestejaan korkeita polttonesteiden hintoja vastaan. Maaviljelijät saartoivat traktoreilla ja kuorma-autoilla kolme öljyvarastoa Valencian maakunnassa. Liikenne Valencian kaupungin satamassa puolestaan tyrehtyi täysin, kun parisenkymmentä kalastusvenettä saartoi sataman. Valencian sataman työntekijät kieltäytyivät jo toista päivää peräkkäin käsittelemästä ja toimittamasta eteenpäin satamaan saapuneita kalasaaliita. Boikotteja ja mielenilmauksia oli myös ainakin La Jonquerassa lähellä Ranskan rajaa ja Granadassa maan eteläosassa.

Belgiassa maanviljelijät hidastivat liikennettä Flanderin maakunnassa lähellä Antwerpenin ja Ghentin kaupunkeja. Protestien syynä oli korkeiden polttoaineiden hintojen lisäksi hallituksen hidas toiminta viime vuoden dioksiiniskandaalin haittojen korvaamisessa. Monet maanviljelijät ovat ajautuneet konkurssin partaalle skandaalin takia. Skandaali tuli ilmi viime vuoden toukokuussa, kun lihasta, munista ja useista meijerituotteista löytyi vaarallisen korkeita pitoisuuksia syöpää aiheuttavaa dioksiinia.

(MTV3-STT-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.