Mainos

Bensan hintojen "hullut päivät" ohi

Autoilijoiden ei kannata tuudittautua bensiinin hinnan jatkuvaan laskuun, vaikka 95-oktaanista onkin myyty viime aikoina jo alle euron litrahintaan Ahvenanmaalla ja paikoin Manner-Suomessakin. Alalla uskotaan, että euron "haamurajan" alitukset ovat pikemminkin takanapäin.

Suomessa saa edelleen edullista bensaa, kun hintoja vertaa esimerkiksi viime kesän hintapiikkeihin. Litra 95-oktaanista bensiiniä maksaa tällä hetkellä keskimäärin 1,10 euroa, eli jokainen tankattu litra on noin puoli euroa halvempi kuin heinäkuussa.

-Alle euron litrahinnat eivät vastaa lainkaan tämän päivän reaalihintoja, toteaa johtaja Matti Pentti St1:stä.

Porissa maanantain halvin hinta

Myös Teboilin huoltamoyksikön johtaja Ari Rajala uskoo, että hinnat rauhoittuvat vähitellen kestävämmälle tasolle.

-Hullun halvat päivät lienevät tällä erää ohi. En voi uskoa, että tällainen hintataso lähtisi leviämään laajemmalle Suomeen, sanoo Rajala.

Hintoja seuraavan Polttoaine.net-sivuston mukaan bensiinilitra maksoi maanantaina keskimäärin 1,104 euroa. Tiistaina aamupäivällä maan halvinta bensaa tankattiin Porissa 1,01 euron litrahintaan. Enontekiöllä hinta oli taas maan korkein, 1,35 euroa.

Rajalan arvion mukaan maailmanpoliittinen tilanne on nostamassa liikennepolttonesteiden hintoja.

Hankasalmen "eurohinta" oli kiitoskampanja asiakkaille

Ahvenanmaalla autoilijat tankkasivat joulukuussa viikkojen ajan Suomen halvinta bensaa. Rajalan mukaan markkinoille syntyy aina silloin tällöin pesäkkeitä, joissa hintasota riehuu aikansa. Loppuvuodesta kyse on yleensä siitä, että osa yhtiöistä haluaa kasvattaa markkinaosuuttaan.

-Vuodenvaihteen jälkeen tilanne rauhoittuu, kun kaikilla on taas aikaa rakentaa rauhassa markkina-asemaansa, hän uskoo.

Hankasalmella erikoistarjous: "Kiitimme asiakkaita"

Viime perjantaina ysivitosen hinta painui alle euron myös Hankasalmella Keski-Suomessa. Hinnat nousivat Nesteen bensa-asemalla kuitenkin jo maanantain vastaisena yönä.

-Kyseessä oli muutaman päivän erikoistarjous, jolla kiitimme asiakkaita menneestä vuodesta. Media löysi meidät, vaikka emme kampanjaa mainostaneet. Juhlat ovat nyt ikävä kyllä päättyneet, kertoo liikenne-aseman toimitusjohtaja Jari-Pekka Koponen.

-Bensaa olisi kyllä kiva myydä alle euron. Ongelmana on vain se, että tappiolla ei voi kovin kauaa myydä. Ostohinta oli halvimmillaan vuoden vaihteessa. Ikävä kyllä hyvä kehitys ei ole jatkunut toivotunlaisena, hän lisää.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.