Mainos

Bensan hinta nousussa, kuljetusala pelkää konkursseja

Bensan hinta saattaa nousta yli 7 markan parin viikon sisällä. Raakaöljyn hinnat ovat kolminkertaistuneet vuoden sisällä. Kallis polttoaine korottaa myös kuljetusmaksuja ja kuljetusalalla pelätäänkin konkurssiaaltoa.

-Jos polttoaineiden hinnat jatkavat nousuaan, luvassa on lisävähennyksiä työmatkoihin, muttei alennuksia autoveroihin, lupaa valtiovarainministeri Sauli Niinistö.

Bensan hinta niin etelässä kuin pohjoisessa oli tänään ennätyslukemissaan. Helsingistä 95-oktaavista sai kymmenen penniä halvemmalla kuin Ivalosta. 98-oktaavinen maksoi Ivalossa 7 markkaa 3 penniä ja 99-oktaavinen 7 markkaa 18 penniä. Diesellitran sai viitosella.

Hinnat riippuvat öljyntuottajamaiden kiintiöistä ja sopimukset kieltävät toistaiseksi tuottamasta raaka-ainetta tiettyä määrää enempää. Vuosi sitten tankkaus tuli nelisenkymmentä prosenttia halvemmaksi kuin tänään. Jos hinnannousu edelleen jatkuu, niin muun muassa Suomen Kuorma-autoliitto povaa useita konkursseja.

Öljyalan keskusliiton mukaan Opec-maat alkavat vähitellen pitää hintatasoa liian kovana, joten tuotantoa saatetaan pian lisätä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.