Mainos

Bensan hinta hipoo 7 markkaa

Bensiinin hinta lähentelee seitsemää markkaa lähes koko maassa. Vaikka öljyntuottajamaat suunnittelevat tuotannon lisäämistä, merkkejä hintojen laskusta ei ole näkyvissä. Markkinoilla öljyntuotannon lisäämissuunnitelmia pidetään riittämättöminä.

Öljy-yhtiöiden selitys kymmenien pennien nostolle on tuttu: raakaöljyn hinta kohosi eilen kalleimpaan arvoonsa sitten Persianlahden sodan.

Markkinat eivät siis usko, että öljyä tuotetaan riittävästi. Toinen tekijä on varastotilanne.

-Tällä hetkellä USA:ssa bensiinin varastotasot on erittäin alhaset ja nyt ennakoidaan sitä, että vaikka raakaöljyn tuotanto kasvaisi, se ei ehkä riitä täyttämään sitä vajetta joka on USAssa. Ja se heijastuu sitten koko maailmanmarkinatilanteeseen, sanoo toimitusjohtaja Jarmo Nupponen Öljy- ja Kaasualan Keskusliitosta.

Tästäkin huolimatta hinnoittelusta päättää lopulta kauppias itse. Hintahaitari on esimerkiksi Helsingin sisälläkin yllättävän iso: 60 penniä. Tankillisessa ero lähentelee neljääkymppiä.

Ainakin Ahvenanmaalla maaginen seitsemän markan raja on jo ylitetty. Kun öljyntuottajajärjestö Opec kuun lopussa kokoontuu päättämään öljyntuotannon lisäyksistä, saadaan osviittaa siitä, ylittyykö raja muuallakin.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.