Mainos

Bensan hinta harvinaisen korkealla

Bensa on maksanut tänään koko maassa lähes 1,4 euroa litralta. Hinnan nousuun ovat vaikuttaneet muun muassa viimeaikaiset kansainväliset kriisit.

Polttoaineiden hinnat ovat nyt harvinaisen korkealla.

Bensan keskihinta on tänään ollut koko maassa hieman alle 1,4 euroa litralta. Dieselin keskimääräinen litrahinta on puolestaan hieman yli 1,05 euroa.

Pohjanmeren Brent-viitelaadun hinta kohosi tänään 75,09 dollariin tynnyriltä. Myös Yhdysvaltain viitelaadun tynnyrihinta rikkoi ennätyksensä nousemalla 75,78 dollariin.

Polttonesteiden hintojen korotukseen ovat vaikuttaneet öljyn hinnan nousun lisäksi viimeaikaiset Lähi-idän ja Pohjois-Korean kriisit. Paikkakuntien hinnanvaihtelut selittyvät puolestaan kilpailutilanteella.

Veronalennuksesta ei toivoa

Samalla kun päättäjät pyrkivät selvittämään keinoja energiankulutuksen pienentämiseksi, puskevat maailmanmarkkinat toiseen suuntaan. Polttoaineen verotuksesta ei kuitenkaan haluta puhua.

- Valtiovarainministerit yleensä ovat katsoneet, että EU:n minimiveron alentaminen johtaisi vain siihen, että öljy-yhtiöt keräisivät välistä voittoa ja arabimaat näkisivät mahdollisuuden korottaa raakaöljyn hintaa, jos valtiot tulevat veropuolella vastaan, toteaa Liikenne- ja viestintäministeriön apulaisosastopäällikkö Reijo Lampinen.

Helpotusta ei ole toistaiseksi luvassa. Pohjoisessa bensasta maksetaan reilusti yli yksi ja viisikymmentä litralta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.