Mainos

Bensan hinnan noususta iso lasku

Alkuvuoden bensiinin hinnan nousu aiheuttaa keskivertoautoilijalle 1 300 markan lisälaskun vuodessa.

huoltoasemashell


95 oktaanisen bensiinin hinta on kohonnut vuoden ensimmäisen kahdeksan kuukauden aikana yli markan litralta. Autoliiton mukaan vasta nyt tapahtunut bensiinin maailmanmarkkinahinnan nousu on tuonut kuluvan vuosikymmenen bensiiniveron korotukset täysimääräisesti kuluttajahintoihin.

Litrasta bensiiniä maksetaan veroa noin neljä ja puoli markkaa. Tänä vuonna bensiinivero ei ole noussut. Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen sanoo, että kuluttajahintojen nousuun vaikuttavatkin polttonesteiden maailmanmarkkinahinnat. Autoliiton näkemyksen mukaan bensiinin maailmanmarkkinahinta, laskettuaan välillä roimasti, on palautunut nyt vuosikymmenen alun tasolle. Siksi vuosikymmenen aikana tehdyt veronkorotukset näkyvät polttoaineen kuluttajahinnassa oikeastaan vasta nyt.

Rahatiedon MTV3:n uutisille tekemän laskelman mukaan 18 000 kilometriä vuodessa keskihintaisella ja keskikulutuksesella autolla ajavan kansalaisen vuotuinen bensalasku on kasvanut lähes 1 500 markkaa. Vertailu tehtiin tämän vuoden tammikuun ja elokuun hinnoilla. tammikuussa 95-oktaavinen maksoi noin 5 markkaa 20 penniä litralta ja nyt siis yli kuusi markkaa. Verotusarvojen kautta bensan hinnan nousu näkyy myös työsuhdeautoilijan kukkarossa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.