Mainos

Bensalakot levisivät myös Ruotsiin

Keski-Euroopasta alkunsa saaneet mielenosoitukset polttoaineiden korkeita hintoja vastaan ovat levinneet Ruotsiin.

Kymmenet kuorma-autoilijat ovat estäneet liikenteen Helsingborgin autolauttaterminaaliin Etelä-Ruotsissa. Kuorma-autoilijat protestoivat korkeita polttoaineen hintoja vastaan.

Kymmenittäin rekkoja oli niinikään matkalla kohti Malmötä, tarkoituksenaan häiritä Ruotsin ja Saksan välistä lauttaliikennettä. Helsingborgissa kuorma-autojen sulkujen lävitse pääsivät vain välttämättömyystarvikkeita kuljettavat kuorma-autot, henkilöautot ja turistibussit.

Myös Trelleborgin ja Göteborgin lauttaterminaaleille oli luvassa sulkuja vielä tämän päivän aikana. Norjan kuorma-autoilijat ilmoittivat jo eilen sulkevansa maanantaina reitit maan viiteen tärkeimpään öljyvarastoon protestoidakseen korkeita polttoaineiden hintoja vastaan.

Ei veroalea

Ruotsin hallituksella ei ole aikomusta laskea polttoaineveroa vaikka ammattiautoilijat ja maanviljelijät saartoivat maan satamia. Pääministeri Göran Persson pani kovan kovaa vastaan eikä luvannut minkäänlaisia verohelpotuksia.

Suomalaisia läpi


Protestoijat päättivät kuitenkin päästää suomalaiset rekat sulun ohitse sen jälkeen, kun yksi tuskastunut suomalainen rekkakuski puski saarron läpi Malmössä ja lähes repi mukanaan yhden liikennemerkin.

Suomalaiskuljettaja yritti kiertää saartoa ajamalla rekkansa ruohoalueen kautta ja kahden puun välitse. Kuljettaja ei lannistunut edes kahdesta rekan nokan päälle hypänneestä mielenosoittajasta, joista toinen koputteli tuulilasiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.