Mainos

Bensaa saa jo alle eurolla

Bensiinin litrahinta putosi Ahvenanmaalla euron haamurajan alapuolelle.

Hintoja seuraavan Polttoaine.net-sivuston mukaan litra 95-oktaanista bensaa maksoi tänään usealla Maarianhaminan huoltamolla 0,99 euroa.

- Pieni saari ja monta myyjää, kova kilpailu. Ne hinnat, millä myydään, ovat selkeästi tappiollisia. Ei se oikein leiville lyö, kuvailee Teboilin kehitysjohtaja Heikki Lenkkeri.

Ahvenanmaalla autoilijat ovat jo viikkojen ajan tankanneet Suomen halvinta bensaa. Manner-Suomessa haamurajaa ei ole vielä rikottu.

Tänään halvinta bensaa tankattiin Kuopiossa 1,03 euron litrahintaan. Litra 95-oktaanista bensiiniä maksaa tällä hetkellä keskimäärin 1,1 euroa. Heinäkuun hintapiikin aikana bensasta sai pulittaa yli 1,6 euroa litralta.

Teboilin huoltamoyksikön johtaja Ari Rajala pitää Ahvenanmaan tilannetta totisena hintasotana, joka on markkinoille tyypillistä.

- Tuusulassa pääkaupunkiseudulla meillä on lähin pesäke, joka on kestänyt kesästä lähtien. Vasta nyt se on alkanut rauhoittumaan.

Turusta tuskin tullaan tankille

Maarianhaminassa sota johtuu Rajalan mukaan markkinaosuuksissa tapahtuneista muutoksista.

- Ne, jotka ovat joutuneet antamaan omistaan, alkavat taistella.

Ahvenanmaalla huoltamoyrittäjiä painavat myös korkeat kuljetuskustannukset, sillä bensiini toimitetaan saarelle Turun terminaalin kautta proomuilla tai säiliöautoilla. Vaikea sijainti torppaa myös kuluttajien riemua.

- Ei kukaan lähde Turusta tankkaamaan Ahvenanmaalle. Hölmön hommaahan se on, Rajala heittää. Hintasodan kestoa hän ei lähde tarkkaan ennustamaan.

- Tuskin tämä 30-vuotinen sota kuitenkaan on, mutta varmaan vuoden vaihteen yli mennään.

Rajalan mukaan tilanne maailmanmarkkinoilla kasaa nousupaineita myös bensan hintoihin. Raakaöljyn hinta on hänen mielestään reagoinut vasta hyvin maltillisesti Lähi-idän selkkauksiin. Alkuvuonna hän odottaa bensan kallistuvan koko maassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.