Mainos

Bensa-asemilla korttitietoja kopioineille puolen miljoonan rikoshyöty

(MTV3/Johanna Sainio)

Kuvan mies ei liity kopiointitapaukseen

Romanialaismiehet asensivat kylmäasemien bensa-automaatteihin laitteita ja valmistivat saaduilla tiedoilla kortteja, joilla he nostivat henkilöiden tileiltä rahaa kaikkiaan yli 570 000 euroa.

Poliisi epäilee viisi romanialaisen miehen kopioineen maksukorttitietoja miehittämättömien bensiiniasemien automaateilta ja nostaneen niiden avulla tehdyillä korttikopioilla rahaa yli puolen miljoonan euron arvosta.

Maksukorttien tietoja on kopioitu ainakin Heinolan, Hämeenkosken, Joroisten, Juvan, Kouvolan, Lahden, Lappeenrannan, Mikkelin, Pieksämäen ja Tampereen alueen polttoainemittareilla.

Juuri valmistuneen poliisin esitutkinnan mukaan huoltoasemien polttoaineautomaatteihin oli asennettu laitteita, joilla oli saatu haltuun asiakkaiden maksukorttien tietoja ja tunnuslukuja.

Näillä tiedoilla oli valmistettu kortteja, joilla oli nostettu automaateilla asioineiden henkilöiden tileiltä rahaa Suomessa ja ulkomailla kaikkiaan noin 571 000 euroa. Rahoja on nostettu pääasiassa Etelä-Suomen Otto-automaateilla, eniten Helsingissä.

Ulkomailla nostoja on tehty Isossa-Britanniassa, Saksassa, Italiassa, Hollannissa ja Romaniassa.

Rahanostoja tai niiden yrityksiä on kirjattu Suomessa noin 1 000 ja ulkomailla useita satoja.

Keskusrikospoliisi on saanut jutun esitutkinnan valmiiksi ja aineisto on toimitettu Helsingin kihlakunnansyyttäjälle syyteharkintaa varten. Miehet ovat olleen vangittuna elokuun alusta asti.

(6.8)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.