Mainos

Beninin lentoturman uhrien joukossa myös rauhanturvaajia

Beninissä sattuneen lento-onnettomuuden kuolleiden määrä on noussut. Ilmeisesti vain kolmisenkymmentä matkustajaa ja miehistön jäsentä selvisi turmasta hengissä.

Beninissä joulupäivänä sattuneessa lentoturmassa kuolleiden määrä on noussut ainakin 133:een, viranomaiset kertovat. Uhrien joukossa oli myös 15 bangladeshilaista YK-rauhanturvaajaa, jotka olivat lomamatkalla tehtävistään Sierra Leonessa ja Liberiassa. Ainakin 110 kuolleista oli Libanonin kansalaisia.

Koneessa oli ilmeisesti 161 matkustajaa ja miehistön jäsentä. Virallisten tietojen mukaan pelastuneita on 21, heistä osa vakavasti loukkaantuneita. Koneen libyalainen lentäjä jäi henkiin, mutta muut pelastuneet istuivat koneen takaosassa.

Lentokone syöksyi mereen länsiafrikkalaisessa Beninissä heti nousun jälkeen. Kone oli matkalla Sierra Leonesta Beninin pääkaupungin Cotonoun kautta Beirutiin. Turman syytä tutkitaan. Eloonjääneet epäilivät, että koneessa oli ylikuormaa. Koneella oli tiettävästi ollut vaikeuksia saada laskutelineitä sisään nousun jälkeen.

Yksitoista libanonilaista eloonjäänyttä lensi tänään Beirutiin Libanonin ulkoministerin Jean Obeidin saattamana. Myös turman uhrit lennätetään kotimaihinsa myöhemmin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.