Bengasissa kuollut vähintään kymmeniä

Libyan Bengasissa kuoli vähintään kymmeniä ihmisiä toissapäivänä, kun Muammar Gaddafin joukot hyökkäsivät kaupunkiin. Uutistoimistojen tiedot sairaaloiden rekisteröimistä kuolleista Bengasissa vaihtelevat muutamasta kymmenestä lähes sataan.

Kuolleiden joukossa oli myös Gaddafin joukoissa palvelleita palkkasotureita Tshadista ja Nigeristä.

Reutersin kirjeenvaihtajan mukaan kapinalliset ovat länsiliittouman pommitusten jälkeen palaamassa menettämiinsä asemiin. Kapinallisia on matkalla kohti Aidabijaa, jonka Gaddafin joukot valloittivat viime viikolla.

Kirjeenvaihtajan mukaan Bengasin ja Aidabijan väliseltä tiellä näkyi aamulla myös ruumiita ja Gaddafin joukoille kuuluneita tuhottuja sotilasajoneuvoja.

Gaddafin joukot ovat jatkaneet kapinallisten hallitseman Misratan kaupungin piirittämistä. Silminnäkijöiden mukaan tarkka-ampujia on kaupungin katoilla valmiina ampumaan kaikkea, mikä liikkuu.

Libyan valtiollisen television mukaan länsiliittouma pommitti yöllä myös siviilikohteita Tripolissa. Britannian hallituksen mukaan Libyan television tietoihin on syytä suhtautua varauksellisesti.

- Tiedän, että siviiliuhreja on vältetty kaikilla mahdollisilla varotoimilla. Pommitusten kohteina olivat sotilaskohteet, jotka liittyivät Libyan ilmapuolustukseen, sanoi valtiovarainministeri George Osborne BBC:lle.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat