Mainos

Benefonista uusi ostotarjous

Benefon on saanut rahoitustarjouksen nyt myös libanonilaiselta yksityissijoittajalta. Toinen on jo aiemmin julkisuuteen tullut NRJ International LLC. Benefonin mukaan vain toinen voidaan hyväksyä.

Benefonin omistuskuviot ovat mutkistuneet. Yhtiö on saanut uuden ostotarjouksen libanonilaiselta yksityishenkilöltä, tohtori Phippe Frangielta. Aiemmin yhdysvaltalainen NRJ-yhtiö oli ilmoittanut kiinnostuksensa Benefonia kohtaan.

Frangie jätti juuri ennen tarjousajan päättymistä noin 12 miljoonan euron ehdollisen merkintäsitoumuksen.

Benefonin ylimääräinen yhtiökokous antoi kummallekin rahoitusta tarjonneelle yhtiölle mahdollisuuden nousta yhtiön suuromistajaksi. Koska kummankin tarjous sulkee toisen pois, ensimmäisenä kaikki merkinnät suorittaneen panos hyväksytään.

Osakkeiden merkintäaika alkoi tämänpäiväisen yhtiökokouksen jälkeen ja päättyy 4. huhtikuuta.

NRJ International LLC edellyttää, että Benefon hyväksyy aiemmin tiedotetun rahoituspaketin. Siihen kuuluvat runsaan 5 miljoonan euron suuruisen osakemerkinnän lisäksi runsaan 5 miljoonan vaihtovelkakirjalainan merkintä, sekä lisäksi oikeus merkitä 29,5 miljoonaa optio-oikeutta Benefonin S-osakkeiden merkitsemiseksi 0,34 eurolla.

Tohtori Frangie puolestaan edellyttää, että hän saa enemmistön Benefonin osakepääomasta sekä äänistä 12 miljoonan euron osakemerkinnän jälkeen.

Koska päärahoittajaehdokkaiden asettamat ehdot ovat toisensa pois sulkevia, on Benefonin hallitus päättänyt tarjota kummallekin mahdollisuuden täyttää sitoumuksensa.

Päärahoittajaehdokkaiden merkintäoikeudet tulisivat olemaan ehdollisia toisillensa siten, että ensin sitoumuksensa täyttäneen merkinnät tultaisiin hyväksymään kokonaisuudessaan toisen merkintöjen jäädessä hyväksymättä.

(MTV3)

(Talousuutiset 28.03.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.