Mainos

Benefonin panostus jatkuu

Benefon viime vuoden tulos oli selvästi tappiolla, mutta yhtiö uskoo vahvasti uusiin tuotteisiinsa. Vuosien 1998 ja 1999 tappiollisesta toiminnasta huolimatta benefon on edelleen lisännyt tuotekehityksen panostustasoa. Tuotekehityksen painopiste on jo pitkään ollut GSM-verkkoa hyödyntävissä tuotteissa, mutta Benefon on jatkanut myös NMT 450-tuotteiden kehittämistä, Benefon kertoo tilinpäätöstiedotteessaan.

Syksyllä markkinoille tuotu Benefon Dragon on lunastanut siihen kohdistetut toiveet, ja siitä on tullut johtava NMT 450-tuote, Benefon jatkaa tiedotteessaan. Kaiken kaikkiaan viime vuonna T&K-panostuksen taso nousi ennätykselliseen 21 prosenttiin liikevaihdosta. Vuonna 1998 alkanut tuotteiston suursiivous jatkui viime vuonna niin, että vuoden lopulla tuotannossa oli vanhoista tuotteista vain Benefon Spica ja Titan.

Yksitaajuisen GSM- puhelimen Benefon iO´n lisäksi lopetettiin NMT 450-tuotteista Benefon Sigma ja Yhtiön ensimmäinen tuote, lähes 11 vuotta markkinoilla ollut autopuhelin Benefon Forte, sekä GSM- tuotteista iO´n edeltäjä Benefon Vega. Tähän liittyen varastosta poistettiin kyseisiin tuotteisiin ja niiden spesifisiin lisälaitteisiin ja varaosavarastoon liittyvät epäkurantiksi tulleet materiaalit ja tilinpäätöksessä tehtiin vastaava varastoarvon alaskirjaus, Benefon kertoo.

Benefonin viime vuoden toimitusmäärä nousi 44 prosenttia edellisvuodesta mutta keskihintojen laskusta johtuen liikevaihto ei noussut vaan laski runsaan prosentin 233 miljoonaan markkaan, josta viennin osuus oli 89 prosenttia. Edellisvuoden 46 miljoonan markan suuruinen liiketappio syveni 71 miljoonaan vuonna 1999. Tappio ennen tilipäätössiirtoja ja veroja oli 73 miljoonaa, kun se vuonna 1998 oli 44 miljoonaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.