Mainos

Benefon vaihtoi toimitusjohtajaa

Benefonin Juha Kiikeri ilmoitti eroavansa yrityksen toimitusjohtajan tehtävästä. Tehtävään on nimitetty yhtiön myyntijohtaja Tomi Raita.

Matkapuhelimia ja paikantimia valmistava Benefon vaihtaa toimitusjohtajaa. Juha Kiikeri ilmoitti pörssitiedotteessa eroavansa toimitusjohtajan tehtävästä. Yrityssaneerauksessa olevan yhtiön hallitus nimitti uudeksi toimitusjohtajaksi Benefonin myyntijohtajan Tomi Raidan. Kiikeri jatkaa edelleen yhtiön hallituksen jäsenenä ja neuvonantajana.

Benefonin hallituksessa istuvat hänen lisäkseen puheenjohtaja Brian Katzen ja Jeffreu Crevoiserat, jotka edustavat yhtiössä vallan ottanutta brittiläistä Octagon Solutions -sijoitusyhtiötä. Kiikerin mukaan toimitusjohtajan vaihtumiseen ei liity dramatiikkaa, vaikka hän ehti toimia tehtävässä ainoastaan runsaat kolme kuukautta. Johtajavaihdoksen ajoitukseen juuri nyt ei ole hänen mukaansa liioin mitään erityistä syytä. Omaa johtajakauttaan Kiikeri kuvailee kuitenkin vaikeaksi.

- Järjestelin ne kaikkein vaikeimmat asiat, mutta se oli työtäni ja sen osasin tehdä, hän totesi.

Kiikerin mukaan hänellä on pelkkää hyvää sanottavaa uudesta toimitusjohtajasta Tomi Raidasta.

- Hänestä voisi kai sanoa, että hän on minun valintani, Kiikeri kertoo.

Raita tuntee Benefonin taustat Telekommunikaatiotaustainen Raita, 39, on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Hän kertoo ottavansa tehtävän vastaan nöyrillä mielin. Hän on työskennellyt Benefonissa aiemmin kymmenisen vuotta, mutta oli poissa neljä vuotta ja tuli myyntijohtajan paikalle muutama kuukausi sitten.

- Talo on tuttu, mutta paljon tässä on neljän vuoden aikana tapahtunut. Yritys on ihan eri näköinen kuin aiemmin. Ei tässä muuta voi tehdä kuin keskittyä oleelliseen ja siirtää vähän enemmän resursseja asiakasrajapintaan, kun saamme asiakasprojektit hoidettua, Raita suunnittelee kassavirtojen elvyttämisestä.

Benefon pääsi yrityssaneeraukseen tänä keväänä. Keväisen tilintarkastuksen perusteella tämä paransi merkittävästi yhtiön toimintaedellytyksiä, mutta sen tulevaisuuteen katsottiin liittyvän edelleen riskitekijöitä. Myynti on jäänyt toistuvasti ennusteita heikommaksi, ja vaihto-omaisuuden arvostukseen liittyy suuri riski.

- Näkymät ovat edelleenkin haastavia, ja markkinanäkymä on aika lyhyt, mutta kyllä minä uskoisin, että jos me teemme oikeat asiat ripeästi ja huolellisesti, niin saamme kurssin käännettyä ja firman luottamusta kasvatettua. Työtä se kuitenkin vaatii, ja henkilöstöltä vaaditaan myös paljon. He ovat joutuneet jo melko kovassa prässissä olemaankin, Raita myöntää.

Benefonin vuonna 2000 toiminut johto sai viime viikolla sakkotuomiot arvopaperimarkkinoita koskevasta tiedottamisrikoksesta. Helsingin käräjäoikeuden mukaan yhtiön johto oli peitellyt huonoa taloudellista tilaa ja tiedossa olleita tappioita tiedottamalla näkymistään myönteisemmin kuin olisi ollut aihetta. Yhtiö ei ole vielä ilmoittanut, aikooko se valittaa tuomiosta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.