Mainos

Benefon siirtää tuotantoaan Hongkongiin

Matkapuhelinvalmistaja Benefon perustaa yhteisen myynti- ja markkinointiyhtiön hongkongilaisen Culink Technology Limited -yhtiön kanssa. Lisäksi Benefon lisensoi Q-matkapuhelinmallinsa CTL:n valmistettavaksi Hongkongissa.

Benefon

Benefon ryhtyy yhteistyöhön hongkongilaisen Culink Technology Limited -yhtiön kanssa. Samalla se siirtää tuotantoaan Hongkongiin. Lisäksi salolaisyhtiö myy yhteistyökumppanilleen CTL:lle tuotantolaitteistoa ja -materiaalia noin viiden miljoonan dollarin eli vajaan 35 miljoonan markan arvosta. Viime syksynä markkinoille tulleen, Internet-ominaisuuksilla varustetun Q-puhelimen tuotanto siirtyy nyt solmitun sopimuksen myötä kokonaisuudessaan Hong Kongiin.

Toimitusjohtaja Jorma Niemisen mukaan tuotannon siirtymisellä pois Salosta ei ole välittömiä vaikutuksia yhtiön henkilöstömäärään. Benefonilla on Salossa vajaat 400 työntekijää. -Muiden puhelinmallien tuontanto jatkuu Salossa normaalisti, Nieminen sanoo. Benefon ja CTL uskovat puoliksi omistamansa joint venture -yhtiön yltävän pitkällä tähtäimellä "huomattavaan myyntiin ja myyntituloon".

Benefonin tiedotteen mukaan Jorma Nieminen luovuttaa CTL-järjestelyn yhteydessä vastuun yhtiön operatiivisesta johdosta pojalleen, tuotemarkkinointijohtaja Jukka Niemiselle. Toimitusjohtaja Jorma Nieminen keskittyy nyt aloitetun CTL-yhteistyön ohella "yhtiön yleisiin asioihin ja erityisesti meneillään olevan rahoitusohjelman varmistamiseen". Jorma Niemisen mukaan Benefonin organisaatiojärjestelyissä ei ole kysymys sukupolvenvaihdoksesta. -Minulla ei ole minkäänlaista aikomusta lopetella, mutta CTL-yhteistyö sitoo suuren osan ajastani, Nieminen toteaa.

Q-puhelimen tuotannon siirtäminen alhaisempien tuotantokustannusten Hong Kongiin on Niemisen mukaan vain ensimmäinen askel. -Tulemme kehittämään Benefonin tulevista tuotteista sopivia versioita Aasian markkinoille, Nieminen lupaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.