Mainos

Benefon kulkee tappiolla

Tappiollisen tuloksen julkistanut Benefon on aloittanut YT-menettelyn kustannusten alentamiseksi.

Benefonin alkuvuoden liikevaihto oli 22 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin liikevaihtoa kertyi 30 miljoonaa. Yhtiön tappio ennen satunnaiseriä oli tammi-kesäkuussa 9,1 miljoonaa euroa (6,3 miljoonaa tappiolla vuotta aiemmin). Yhtiön liiketappio oli 8,5 miljoonaa (-5,9 miljoonaa).

Toisella neljänneksellä tappiota kertyi 4,2 miljoonaa euroa.

Johtuen markkinoiden hiljenemisestä ja omasta tiukasta taloudellisesta tilanteesta, yhtiö on käynnistänyt voimakkaat toimenpiteet uuden taloudellisen tasapainon saavuttamiseksi nopeasti. Keskeisimmät toimenpiteet operatiivisella tasolla käsittävät materiaalivaraston alasajamisen normaaliksi, operatiivisten kustannusten erittäin tarkan ja selektiivisen alentamisen sekä myynnin ja tuotannon tehostamisen.

Kustannusten alentamiseen liittyen Benefon on käynnistänyt YT-menettelyn henkilöstön kanssa tehtaan kapasiteetin sopeuttamisesta ja henkilöstökustannusten alentamismahdollisuuksien hyödyntämisestä.

Benefon arvioi yltävän nollatulokseen viimeistään tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä. Yhtiö arvioi liikevaihtonsa kasvavan edelleen jonkin verran kuluvalla ja vuoden viimeisellä neljänneksellä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.