Mainos

Benefon ei saanut luvattua rahoitusta

Tohtori Philippe Frangié ei ole suorittanut Benefonille lupaamaansa 12 milj. euron suoritusta osakemerkinnästään. Mikäli rahoitus ei ratkea ensi viikon alussa, yhtiö hakeutunee konkurssiin.

Matkapuhelinvalmistaja Benefon Oyj ilmoittaa, että yhtiö ei ole tänään klo 16.30 mennessä saanut Dr. Philippe Frangiélta suoritusta tämän osakemerkinnästä. Frangié on sitoutunut maksamaan noin 12 miljoonan euron määräisen osakemerkintänsä viimeistään tänään.

Mikäli Frangien suoritusta ei saada nyöhemminkään tänään, on yhtiön ensi viikon alussa ryhdyttävä selvittämään, olisiko näkyvissä uskottavaa ja toteutuskelpoista rahoitusratkaisua joko Frangién tai NRJI:n toimesta. Jos uskottavaa ja toteutuskelpoista rahoitusratkaisua ei synny tai jos Benefon ei pääse sopimukseen rahoittajien ja velkojien kanssa, joutuu yhtiö hakeutumaan konkurssiin.

Benefon sai maanantaina NRJ International LLC:ltä uuden tarjouksen, jota yhtiö on tutkinut kuluvan viikon aikana. NRJI:n uudistetussa tarjouksessa on Benefonin mukaan kuitenkin ilmennyt tiettyjä ongelmallisia kohtia, jotka liittyvät pääasiassa tarjotun rahoituksen aikatauluun. Benefon on tehnyt tänään NRJI:lle vastatarjouksen, joka rahoituksen määrän ja muiden keskeisten ehtojen osalta vastaa NRJI:n uutta tarjousta ja yhtiön määrällistä tarvetta, mutta jossa on ehdotettu rahoituksen aikataulun muuttamista vastaamaan Benefonin todellista tarvetta ottaen huomioon yhtiön kriittinen rahoitustilanne.

Benefon korostaa vastatarjouksessaan valmiuttaan sitoutua NRJI:n tarjouksen muihin ehtoihin yhtiötä koskevien lakien ja säännösten puitteissa, mutta tuo esille yhtiön tilanteen asettamat ajalliset rajoitteet rahoitusjärjestelyn toteuttamiselle. Ilman välitöntä lisärahoitusta yrityksen kassavirta mahdollistaisi toiminnan jatkamisen yhdestä kolmeen viikkoa, mutta vain mikäli velkojat eivät toimi ja mikäli on näköpiirissä on uskottava ja toteutuskelpoinen rahoitusratkaisu.

Benefonin lyhytaikainen vieras pääoma on noin 16 miljoonaa euroa, josta huomattava osa on erääntynyttä. Yhtiö on viime viikkoina pystynyt pitämään liiketoimintansa käynnissä ja palvelemaan asiakkaansa, valmistamaan ja toimittamaan tuotteet sekä pitämään lähiaikojen myyntiin vaikuttavat tuotekehitysohjelmat käynnissä. Yhtiön tilanteen epävarmuus on kuitenkin luonnollisesti haitannut myyntiä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.