Mainos

Benecol vastatuulessa Yhdysvalloissa

Raision Benecol-terveysmargariinin tie Yhdysvaltain markkinoille on katkeamassa viikkoa ennen suuren markkinointi-iskun alkua. Yhdysvaltain viranomaiset uhkaavat jopa takavarikoida Benecol-rasiat, jos niitä yritetään saada myyntiin amerikkalaiskauppoihin.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkintöhallituksen FDA:n mukaan Benecol ei ole ravintolisä, vaan ruoka-aine, joka on valmistettu raaka-aineesta, jota ei ole koskaan myyty tai tutkittu Yhdysvalloissa. Tämän vuoksi Benecolia ei voida pitää terveyttä edistävänä lisäaineena eikä myöskään markkinoida sellaisena.

Raision amerikkalainen yhteistyökumppani McNeil Consumer on puolustellut kolesterolia alentavaa ihmemargariinia tiedotusvälineille.
- Benecol on todettu turvalliseksi useissa kliinisissä testeissä ja sitä on käytetty 120 miljoonaa annosta Suomessa, todettiin McNeililtä.

Raision osake lähti Helsingin pörssin avauduttua jyrkkään laskuun. Kello 15.30 osakkeen arvo oli pudonnut eilisestä 6,2 prosenttia.

Markkinointisuunnitelmat jatkuvat

McNeil korostaa lausunnossaan tiedotusvälineille Benecol-tuotteen täyttävän täysin lain vaatimukset turvallisesta ravintolisästä.
- FDA on ollut tietoinen suunnitelmistamme markkinoida tätä tuotetta ravintolisänä. FDA:n kirje, jonka saimme tänään, tuo lisää kysymyksiä tavasta, jolla aiomme kertoa tuotteesta sen päällysmerkinnöissä. Näkemyksemme mukaan päällysmerkinnät ovat täysin lain mukaisia ja antavat meille mahdollisuuden jatkaa suunnitelmiamme tuotteen markkinoilletuomiseksi, painottaa tiedote.

Raision Benecol-tiedotuksesta vastaava Sten von Hellens korosti tänään, että kiista ei koske itse tuotetta, vaan sitä mitä purkin kylkeen voidaan kirjoittaa. Monimutkaista vyyhteä ratkovat sekä Raision että McNeilin lakimiehet.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.