Mainos

Benecol-sopimus parantaa Raision tulosta jo tänä vuonna

Raision Yhtymän ja amerikkalaisjätin yhteistyöhanke parantaa Raision tulosta jo tänä vuonna. Markka-arvioita yhtiö ei tässä vaiheessa kuitenkaan kerro.

Sijoittajat toivoivat Raisiolta seikkaperäisempää tietoa alkuviikosta julkistetusta yhteistyösopimuksesta. Tiistainahan yhtiö kertoi antavansa yksinoikeuden Benecol-patentteihin amerikkalaisjätti Johnson&Johnsonin tytäryhtiölle McNeilille. Tänään Raisio ilmoitti, että yhtiö saa lisenssioikeuden luovutuksesta kertakorvauksen, toiminnan kehittymiseen liittyviä sidottuja korvauksia sekä rojaltimaksuja. Markkamääriä ei kuitenkaan julkisteta.

Johtaja Jukka Kaitarannan mukaan markoista tai dollareista puhuminen ei sovi senkään takia, että yhtiö paraikaa neuvottelee vastaavanlaisista yhteistyöhankkeista muilla maailmanmarkkinoilla. Yhtiön tiedottaminen hankkeen tulosvaikutuksesta on varsin niukka: kertakorvauksen ensimmäinen osa tulee vaikuttamaan Raision Yhtymän kuluvan vuoden tulokseen.

Lisenssisopimus antaa yksinoikeuden Benecol-patenttien ja tavaramerkin jatkuvaan käyttöön USA:ssa, Kanadassa ja Meksikossa. Sopimuksen mukaan Raisio valmistaa yksinoikeudella McNeilille stanoliesteriä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.