Mainos

Bemari ja Mersu myöntävät malleja olevan liikaa – näitä autoja et välttämättä saa enää pitkään

BMW ja Mercedes-Benz ovat viime vuosina pyrkineet täyttämään mallistonsa pienimmätkin koloset. Jokaiselle jotakin ja kaikille kaikkea -ajattelutapa on kuitenkin tulossa tiensä päähän.

Car&Driver-julkaisun mukaan saksalaisvalmistajat BMW ja Mercedes-Benz suunnittelevat mallistojensa ainakin jonkinasteista karsimista. 

– Eri korimallien ja segmenttien valikoima on tällä hetkellä melko täynnä, vaikka osa malleista on vielä työn alla. Meillä on X2 ja X7 tuloillaan sekä joitain muita, mutta tiedän, että osa korimalleista tulee tulevaisuudessa jäämään pois, BMW:n myynti- ja markkinointijohtaja Ian Robertson kertoi.

Robertson kertoo, että esimerkiksi heidän kaksioviset coupensa ovat monilla markkinoilla jäämässä suurempien Gran Coupe -mallien jalkoihin. Myös avoautoilla on on ollut tahmeaa.

Samankaltaisilla linjoilla on myös Mercedes-Benzin pääjohtaja Dieter Zetsche, jonka mukaan juuri perinteiset coupet ja avoautot ovat isoilla markkinoilla varsin pienessä roolissa.

– Kiinaan ja muille kasvaville markkinoille laajentuminen on tuonut sedaneille valtavia mahdollisuuksia, mutta siellä ei olla niin innostuttu erikoisemmista autoista. Sen vuoksi näiden autojen markkinatilanne ei ole helpoin mahdollinen.

Vaikka Zetsche vakuuttikin, että kaksioviset coupet tulevat pysymään heidän mallistossaan, myönsi hän, ettei valikoima tule kuitenkaan pysymään yhtä monipuolisena.

Tällä hetkellä Mersun mallistossa on coupe- ja avoautoversiot C-, E- ja S-sarjoista. Niiden lisäksi tarjolla on SLK- ja SL-avoautot sekä AMG GT coupena ja avoautona, joten malliston yksinkertaistaminen voisi ollakin ihan hyvin paikoillaan.

***

1:15

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.