Mainos

Belka: Venäjän kritiikki terve merkki

Puolan pääministeri Marek Belka on vierailulla Suomessa. Belkan mukaan Venäjän krittiikki on merkki suhteinen normalisoitumisesta.

Venäjän uusi tapa puhua avoimesti ja kriittisesti suhteistaan muihin maihin on pantu merkille myös Puolassa. Suomeen illalla saapuneen Puolan pääministeri Marek Belkan mukaan tiukkojakaan sanoja ei ole tarvitse pelästyä.

Belkan mukaan Puolankin osakseen saama krittiikki on terve merkki suhteinen normalisoitumisesta.

-Osa aitoa kumppanuutta on olla kritiikin kohteena, kuunnella sitä reagoida ja keskustella. Ennakkoluulot on jätettävä taakse, Belka toteaa

Venäjä on kritisoinut etenkin Puolan aktiivista roolia Ukrainan kriisin välittämisessä. Puolan pääministerin mielestä Venäjän reaktio on ymmärrettävä, koska maa ei ole vielä toipunut Neuvostoliiton hajoamisen aiheuttamasta traumasta.

Puolan pääministerin mukaan EU:ssa ei ole blokkia, joka pyrkisi tiukentamaan EU:n Venäjä-politiikkaa. Venäjän suunnalta on esitetty, että tällainen blokki olisi olemassa ja että siihen kuuluisivat uudet EU-maat sekä Suomi ja Tanka.

Puolan pääministeri pitää tärkeänä, että EU saa nopeasti yhtenäisemmän Venäjä-politiikan. Joitain merkkejä siitä on hänen mielestään jo nähtävissä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 09.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.