Ukrainalaisen "sabotaasiryhmän" väitetään hyökänneen Venäjän puolelle rajaa – Ukrainan mukaan sillä ei ole mitään tekemistä ryhmän kanssa

Hyökkäys Venäjän puolella Belgorodissa – tältä paikan päällä näyttää 1:48
Hyökkäys Venäjän puolella Belgorodissa – tältä paikan päällä näyttää

Venäjän Belgorodin alueen kuvernöörin mukaan ukrainalainen "sabotaasiryhmä" on tunkeutunut rajan yli Ukrainasta Venäjän puolelle Graivoronissa Belgorodissa.

Telegramissa julkaistun lausunnon mukaan kuvernööri Vjatseslav Gladkov kertoo, että Venäjän armeija ja turvallisuusjoukot ryhtyvät toimiin torjuakseen tunkeutumisen Venäjälle.

Sosiaalisessa mediassa on julkaistu kuvaa muun muassa ukrainalaisesta panssarivaunusta, joka on hyökännyt Venäjän raja-asemalle. Muun muassa The Kyiv Independent -lehden toimittaja Illia Ponomarenko on tviitannut videokuvaa väitetystä hyökkäyksestä raja-asemalle.

Uutiskanava CNN kertoo kuvernööri Gladkovin väittäneen aiemmin päivällä ukrainalaisten joukkojen pommittaneen aluetta.  Gladkovin mukaan  Antonovkan, Kozinkan ja Gora-Podolin kyliin oli osunut pommeja tai sirpaleita. 

Ukraina kiistää, että sillä olisi mitään tekemistä ryhmän kanssa.

–  Ukraina seuraa kiinnostuneena Belgorodin alueen tapahtumia, mutta sillä ei ole mitään tekemistä niiden kanssa, kirjoittaa Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin neuvonantaja Myhailo Podoljak Twitterissä.

–  Kuten tiedätte, tankkeja voi ostaa mistä tahansa Venäjän sotilastarvikkeita myyvästä liikkeestä, ja maanalaiset sissiryhmät koostuvat Venäjän kansalaisista, hän jatkaa.

Ukrainalaiset sotilaslähteet sanovat ukrainalaisten medialähteiden mukaan, että Belgorodin hyökkäykset ovat Venäjän kansalaisten tekemiä. KyivPostin mukaan "Vapaan Venäjän Legioona" koostuu Ukrainan puolella taistelevista venäläisistä. Lehden mukaan joukko loisi alueelle "turvavyöhykettä" ukrainalaisten siviilien suojelemiseksi. 

Uutistoimisto RIA kertoo, että Venäjän presidentti Vladimir Putinia on informoitu tilanteesta. Kremlin tiedottaja Dmitry Peskovin mukaan Venäjän joukot valmistautuvat "eliminoimaan" ryhmän.

Venäläiset vastarintaryhmät ovat iskeneet kolmeen venäläistaajaman kohteisiin Ukrainan rajan tuntumassa 2:05
Venäläiset vastarintaryhmät ovat iskeneet kolmeen venäläistaajaman kohteisiin Ukrainan rajan tuntumassa.

Lue myös:

    Uusimmat