Mainos

Belgiassa uusi pedofiiliskandaali

Kahden tytön sieppauksesta vangittu mies ilmoittautui poliisille itse. Tytöt ovat yhä kateissa.

Kahden pikkutytön katoaminen jäljettömiin on saanut koko Belgian pelkäämään uutta pedofiiliskandaalia.

Seitsenvuotias tyttö ja hänen kymmenvuotias siskopuolensa nähtiin viimeksi myöhään perjantai-iltana Liegen kaupungissa. He katosivat paikallisten katujuhlien jälkimainingeissa.

Belgialaiset ovat tapauksesta järkyttyneitä, sillä pahamaineisen pedofiilin Marc Dutroux'n tapaus on maassa vielä tuoreessa muistissa.

Tapauksesta vangittu 38-vuotias mies ilmoittautui itse viranomaisille myöhään tiistai-iltana. Häntä kuulusteltiin keskiviikon vastaisena yönä tuntikausia, mutta tyttöjen kohtalosta ei saatu ratkaisevaa tietoa. Mies kiistää kaapanneensa lapset.

Belgialaisten tiedotusvälineiden mukaan vangitulla on takanaan useita rikoksia. Hänet on lehtien mukaan muun muassa tuomittu vankeuteen 14-vuotiaan sukulaistyttönsä raiskauksesta.

Vanhemmat peloissaan

Poliisi on tänään käynnistänyt Liegessä uutta suuretsintää tyttöjen löytämiseksi. Koko maahan on myös levitetty tyttöjen valokuvista tehtyjä julisteita.

Belgialaiset ovat reagoineet kaappaukseen voimakkaasti. Dutroux'n tapaus jätti jälkeensä pahan kansallisen trauman, joka on noussut viime päivinä uudelleen pintaan. Elinkautiseen vuonna 2004 tuomittu Dutroux raiskasi ja tappoi Belgiassa useita lapsia. Tapaus murensi pahoin kansalaisten luottamusta maan oikeusjärjestelmään ja poliisiin.

Liegessä monet vanhemmat ovat olleet tapauksen jälkeen niin huolissaan, etteivät he uskalla päästää lapsiaan hetkeksikään silmistään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.