Mainos

Lasten eutanasialaki etenee Belgiassa

Lakialoite lasten oikeudesta eutanasiaan etenee Belgiassa. Senaatin komitea hyväksyi tällä viikolla lakiesityksen, joka poistaisi armokuolemalta alaikärajan.

Laki olisi ensimmäinen laatuaan maailmassa. Tähän mennessä Hollanti on laillistanut alaikäisten eutanasian, mutta vain yli 12-vuotiaille.

Tuoreen mielipidekyselyn mukaan kolme neljästä belgialaisesta kannattaa lakimuutosta. Lain kannattajien mukaan myös lapsilla pitäisi olla oikeus eutanasiaan, kun kärsimys ja kipu ovat kestämättömiä ja kuolema väistämätön.

Asiantuntijat arvioivat, että alaikäisten eutanasia voisi tulla kysymykseen 10-15 potilaan kohdalla vuosittain. Hollannissa tapauksia on tilastoitu vain viisi vuoden 2002 jälkeen.

Vastustajien mielestä on mahdotonta määrittää, pystyykö lapsi tekemään päätöstä elämästä ja kuolemasta. Lakiesityksen mukaan lapsen terveydentilaa ja kykyä päättää eutanasiasta arvioisivat lääkärit ja psykologit. Toimenpiteeseen tarvittaisiin myös lapsen vanhempien lupa.

Belgian parlamentin odotetaan äänestävän aloitteesta lähikuukausina. Asiantuntijoiden mukaan on todennäköistä, että laki hyväksytään.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.