Mainos

Belgiassa kadonneiden tyttöjen kuolinsyy selvisi

Kahden belgialaisen pikkutytön ruumiit löydettiin eilen. Väkivaltainen surmantyö on palauttanut belgialaisten mieleen pahamaineisen pedofiilin Marc Dutroux'n.

Belgiassa kolmisen viikkoa sitten kadonneiden tyttöjen kuolinsyy on varmistunut. Uutistoimisto AFP:n haastatteleman lähteen mukaan molemmat tytöt surmattiin kuristamalla.

Tytöistä löytyi monia jälkiä kovaotteisesta kohtelusta. Viranomaislähteen mukaan toinen heistä, 10-vuotias, oli myös raiskattu.

Kymmenvuotias Nathalie Mahy ja hänen seitsemänvuotias siskopuolensa Stacy Lemmens katosivat kesäkuun 9. päivänä Liegen kaupungista kadulta, jolla vietettiin tapahtumahetkellä katujuhlaa. Tyttöjen vanhemmat olivat katoamishetkellä läheisessä baarissa.

Tyttöjen ruumiit löytyivät eilen Liegen kaupungista.

Yli puolet tuomitsisi lapsenmurhaajat kuolemaan

Tyttöjen murhasta epäillään 38-vuotiasta miestä, joka on ollut pidätettynä jo jonkin aikaa.

Epäilty on median mukaan aiemmin tuomittu raiskauksista ja hänellä on mielenterveydellisiä ongelmia. Monet tavalliset belgialaiset eivät ymmärrä, miten tällainen henkilö on päästetty vapaalle jalalle ilman viranomaisvalvontaa.

Belgiassa onkin nopeasti viriämässä keskustelu rangaistusten koventamiseksi. La Derniere Heure -lehden tekemän pikagallupin mukaan lähes 90 prosenttia haluaa lasten murhaajille todellisen elinkautisen rangaistuksen. Yli puolet hyväksyisi myös kuolemantuomion.

Gallupiin haastateltiin Wallonian ja Brysselin maakuntien asukkaita, Flanderin hollanninkielinen maakunta ei ollut otoksessa mukana.

Belgialaisilla on kipeitä muistoja pedofiili Marc Dutroux'sta. Dutroux sieppasi, raiskasi ja surmasi pikkutyttöjä 90-luvulla. Dutroux tuomittiin elinkautiseen vuonna 2004.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.