Mainos

Belgian pääministeripari pääsee soutelemaan ja saunomaan

Belgian pääministeri Jean-Luc Dehaene ja rouva Celie-Marie Dehaene-Verbeken saavat heti Suomen-vierailunsa alkajaisiksi parhaan mahdollisen tuntuman suomalaiseen kesään - jos vain säät sallivat. Dehaenet saapuvat Suomeen tänä iltana klo 21. Heitä kuljettanut kone lentää suoraan Savonlinnaan.

Pääministeripari tutustuu lomalaisten tapaan Savonlinnan seutuun yhdessä pääministeri Paavo Lipposen ja rouva Päivi Hertzbergin kanssa. Lauantaina aamupäivällä presidenttiparit näyttäytyvät kansan parissa Savonlinnan torilla. Sen jälkeen ohjelmassa on laivaretki Punkaharjulle Retretin näyttelyyn. Luonnollisesti illalla on vuorossa käynti oopperajuhlilla.
Varsinaista suomalaista lomaa Dehaenet viettävät sunnuntaina. Heille on päiväksi varattu kesäpaikka, jossa he voivat aivan rauhassa kaksistaan kalastella, soudella ja saunoa.

Arki koittaa jälleen maanantaina. Pääministerien viralliset keskustelut ovat heti aamutuimaan pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa. Keskusteluissa etualalla ovat tietysti ajankohtaiset EU-asiat.
Kun herrat keskustelevat, rouvat tutustuvat Kätilöopiston sairaalaan. Päivi Hertzberg viettänee tovin samassa paikassa myös elo-syyskuun vaihteen tietämissä, kun hänen odotusaikansa päättyy.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.