Mainos

Belgian junaturmassa ainakin 18 kuollutta

Belgiassa Brabantin maakunnan viranomaiset vahvistavat ainakin 18 ihmisen kuolleen aamulla sattuneessa paikallisjunien nokkakolarissa. Uhrimäärä saattaa kuitenkin vielä nousta, sillä pelastushenkilöstö kertoo nähneensä lisää ruumiita ainakin yhdessä pahasti ruhjoutuneessa junavaunussa. Vakavasti loukkaantuneita on toistakymmentä ja lievemmin loukkaantuneita yli sata.

Junat, joissa oli yhteensä noin 300 matkustajaa, törmäsivät toisiinsa vilkkaimman aamuruuhkan aikaan Hallessa noin 15 kilometrin päässä Brysselistä.

STT:n Hallessa haastattelema Belgian rautatieyhtiön SNBC:n johtaja Marc Descheemaeker ei suostunut arvioimaan onnettomuuden syytä ennen teknisen tutkinnan valmistumista. Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan jompikumpi junista oli ilmeisesti jättänyt pysähtymismerkin huomiotta. Sää seudulla oli lumisateinen.

Hätäamputaatioita paikan päällä

Näkymä onnettomuuspaikalla oli raju, kun junien ensimmäiset vaunut olivat nousseet törmäyksen voimasta ilmaan ja osa jälkimmäisistä vaunuista oli kaatunut ratapenkalle.

- Juna kaatui kyljelleen ja ihmiset kaatuivat toistensa päälle. Puristuksissa olevilta ihmisiltä alkoi ilma loppua, ja naiset ja lapset kiljuivat, kuvaili junassa ollut Hambaoui Mounir onnettomuutta uutistoimisto Reutersille.

Lääkäreiden kerrotaan tehneen hätäamputaatioita vaikeimmin loukkaantuneille paikan päällä. Loukkaantuneet evakuoitiin ensin Hallen rautatieasemalle pystytettyihin sairaalatelttoihin ja niistä alueen sairaaloihin. Vähäisemmin vammoin selvinneille on perustettu hätäkeskus läheiseen urheilukeskukseen.

Lontoon-liikenne poikki

Turma on aiheuttanut runsaasti peruutuksia junaliikenteeseen. Esimerkiksi Eurostar-liikenne Brysselin ja Lontoon välillä on keskeytetty. Samoin peruutuksia on tullut Brysselin ja Pariisin välisessä liikenteessä.

Katso Helena Petäistön raportti Brysselistä

Katso Kalle-Ville Lahtisen juttu

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.