Belgian GP:n topit ja flopit: Tuomariston mitta tuli täyteen

MTV3:n F1-toimitus listaa tällä kaudella jokaisen GP:n onnistumiset ja epäonnistumiset. Nyt vuorossa ovat Belgian GP:n topit ja flopit.

1. Jenson Button

Paalulta voittoon ja vieläpä kauden ylivoimaisimmalla tavalla johtaen jokaisen kierroksen ajan.

2. Sebastian Vettel

Vettel vaiensi kritiikin siitä, ettei hän osaa ohittaa, tekemällä useita tyylikkäitä ohituksia noustessaan 10. sijalta toiseksi.

3. Räikkösen ohitus Schumacherista

Kisan huippuhetki. Kun ei Lotuksen suoravauhti riittänyt, haki Kimi ohituspaikan sarjan legendaarisimmasta mutkasta Eau Rougesta.

4. Kamui Kobayashin aika-ajo

Kakkosruutu oli Kobayashin oman F1-uran paras ja sivusi Takuma Saton suoritusta kaikkien aikojen parhaana japanilaiskuljettajan lähtöruutuna.

5. Nico Hülkenberg

Neljänneksi sijoittunut Hülkenberg ajoi sopivasti oman F1-uransa parhaan tuloksen juuri kun oli noussut varikkohuhuihin mahdollisena ensi kauden Ferrari-kuljettajana.

1. Romain Grosjeanin kolarointi

Tuomariston mitta tuli täyteen, kun Grosjean joutui jo seitsemännen kerran kolariin alkukierroksilla, joten seurauksena oli ajokielto Monzaan. Kilpailukielto on erittäin harvoin käytetty rangaistus. Edellisen kerran pannaa määrättiin kaudella 1994, jolloin ajokiellossa olivat vuorollaan Michael Schumacher, Mika Häkkinen ja Eddie Irvine.

2. Pastor Maldonadon rangaistussuma

Maldonadolla on tältä kaudelta koossa jo 12 erilaista rangaistusta. Hänellä ei edelleenkään ole yhtään pistettä toukokuisen Espanjan GP:n voiton jälkeen. Ajokielto ei ole tätä menoa kaukana Maldonadollakaan.

Toisaalta Maldonado on sarjan viihdyttävin kuljettaja, sillä hän kehittää mitä ihmeellisimpiä temppuja kisa kisalta. Span vilppilähtö oli niin härski, että kilpailunjohtaja Charlie Whiting vain pudisteli päätään sen nähdessään.

3. Sauberin epäonni

Sauber-tallilla oli historiansa parhaat lähtöasemat ja sitten kaikki romuttui jo ensimmäisessä mutkassa, kun muut kuskit kolaroivat tallin molempiin autoihin.

4. Heikki Kovalaisen kisa

Pari pyörähdystä, varikkokolari ja Caterham-auton huono vauhti. Kovalainen sanoi sen kisan jälkeen itsekin: Aika onneton esitys. Äkkiä nyt Heikki johonkin toiseen talliin.

5. Williamsin pisteettömyys

Olisi hauska tietää, mitä Frank Williams tällä hetkellä miettii kuljettajavalinnoistaan. Williamsilla on niin nopea auto, että sillä ajettiin aika-ajon kolmanneksi paras kierrosaika, mutta silti talli ei saa MM-pisteitä.

Lue myös:

    Uusimmat