Mainos

Belgian eläinrääkkäys johtaa laajoihin toimiin

Belgiassa karjamarkkinoilla paljastunut eläinrääkkäys on johtamassa EU:n laajuisiin toimiin.

Likaisia lehmiä Belgiassa

Ruotsi aikoo nostaa teuraseläinten suojelun esille EU:n maatalousministereiden kokouksissa- EU:n komissio uhkaa Belgiaa oikeustoimilla, ellei saa takeita nautojen suojelun kohenemisesta.

Kuvat, jotka belgialainen GAIA-järjestö on salaa ottanut, ovat Anderlechtin karjamarkkinoilta. Kuvat ovat painavia todisteita Belgian teuraseläinten suojelun puutteista. Myytäviksi tuotavissa naudoissa näkyvät liian ahtaiden kuljetusten ja tarpeettoman hakkaamisen jäljet.

Anderlechtin karjamarkkinoiden tiedottajan Paul Thielemansin mukaan kuvat on otettu neljän kuukauden aikana kaksilla markkinoilla.

-Anderlechtin karjamarkkinoiden läpi kulkee noin 5000 lehmää viikossa. Tällaisia kuvia saa missä tahansa muuallakin maailmassa, Thielemans sanoo.

GAIA-järjestö julkisti kuvia Belgiassa jo viime marraskuussa. Sen jälkeen Anderlechtin markkinat ovat itse asentaneet halliinsa valvontakameran, jota voi seurata myös internetistä.

Belgian maatalousministeriö on puolestaan laatinut uusia määräyksiä teuraseläinten suojelemiseksi.

Belgian maatalousministeri Jaak Gabrielsin mukaan rääkkäystapauksia voidaan valvoa kunhan valvonta saadaan järjestettyä ja piilotettua.

Belgia on aiemminkin luvannut kohentaa eläinten suojelua, mutta käytännön toteutus on jäänyt puutteelliseksi. Nyt, kuvien levittyä useisiin maihin painostus on kasvamassa. Etenkin EU-puheenjohtajamaa Ruotsissa tyrmistys on ollut laajaa.

Ruotsin ministeri Margareta Winberg aikookin nostaa teuraseläinten suojelun esille EU:n maatalousministereiden kokouksissa. EU-komissaari David Byrne taas vaatii Belgialta kirjallista selvitystä toimenpiteistä, joihin se ryhtyy. Viime viikkoisella Ruotsin-vierailullaan Byrne muistutti, että asian voi tarpeen vaatiessa viedä jopa yhteisön tuomioistuimeen.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.