Belgialaiskaupungin entisen pormestarin sydän löydettiin suihkulähteen sisältä – vuosikausien huhut saivat vahvistuksen

Belgialaiskaupunki Verviersin asukkaat uskoivat vuosikausien ajan, että kylän ensimmäisen pormestarin sydän on piilotettu suihkulähteeseen kylän keskustassa. Sydän löydettiin vihdoin suihkulähteen kunnostustöiden yhteydessä, viranomaiset kertovat.

Verviersin kaupungissa eli yli vuosisadan legenda, jonka mukaan ensimmäisen pormestarin Pierre Davidin sydän oli piilotettu keskustassa sijaitsevaan suihkulähteeseen.

Kaupungin viranomaiset kertovat, että sydän löydettiin pienestä arkusta suihkulähteen sisältä viime elokuussa, kun suihkulähteessä aloitettiin kunnostustyöt.

Pormestarin sydän päätettiin säilyttää

David oli Verviersin johdossa vuosina 1798–1839 kuolemaansa saakka. Hän johti kaupunkia belgialaisen vallankumouksen aikaan, jolloin maa itsenäistyi Alankomaista.

Davidin kuollessa äkillisesti 58-vuotiaana hänen sydämensä säilöttiin pieneen arkkuun kaupungintalolle, mutta se siirrettiin 1880-luvun aikana. 

Siitä lähtien huhuttiin, että sydän on pormestarin mukaan nimetyn suihkulähteen sisällä kaupungin keskustassa, mutta asiaa ei pystytty vahvistamaan.

David muun muassa perusti kaupunkiin palolaitoksen vuonna 1802, mikä oli tuohon aikaan harvinaista, BBC kertoo.

Arkkua ei ole avattu, mutta museo vahvistaa sen olevan sama, johon sydän aikoinaan säilöttiin. Se on nyt asetettu kaupunginmuseoon näytille.

Video: Poikkeuksellinen arkeologinen löytö avaa uuden teorian – Kuurmanpohjasta löytyi asumus, jonka historia ulottuu jopa 10 000 vuoden päähän

0:20

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja