Mainos

Belgialaiselle munarosvolle ehdollista vankeutta

Inarin poliisi takavarikoi tuomitulta toukokuussa 47 linnunmunaa ja neljä kuoriutunutta poikasta.

Lapin käräjäoikeus on tuominnut belgialaismiehen kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen luonnonsuojelurikoksesta sekä metsästyslainsäännöstön rikkomisesta. Miestä syytettiin myös metsästysrikoksesta, mutta siltä osin syytteet hylättiin.

Hänet tuomittiin myös maksamaan valtiolle reilut 5 300 euroa. Korvaussumma sisältää tuhoutuneiden pesueiden arvon sekä valtion varoista puolustajalle maksetut kustannukset. Lisäksi mieheltä takavarikoitiin kaikki rikoksentekovälineet, muun muassa haudontalaatikot ja linnunpoikashäkit.

Inarin poliisi takavarikoi häneltä toukokuussa 47 linnunmunaa ja neljä kuoriutunutta poikasta. 38-vuotiaan miehen tarkoituksena oli viedä kuoriutuneet linnut kotipihalleen Belgiaan. Hän kertoi kuulusteluissa, että hänen pihallaan on suurehko verkkoaitaus, jossa on noin 35 lintulajia.

Mies oli kerännyt munat Sevettijärven ja Kaamasen alueelta. Poliisi löysi munat miehen vuokraamasta lomamökistä Inarin Suprusta.

Munia oli yhdeksältä eri lajilta. Mustaviklo, pikkukuovi, liro, rantasipi, tylli ja kapustarinta ovat kokonaan rauhoitettuja, myös telkkä, haapana ja riekko olivat meneillään olevana pesimäaikana rauhoitettuja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.