Mainos

Belgialainen tankkeri karille Kotkan edustalla

Belgialainen 112 metriä pitkä kemikaalitankkeri Crystal Amethyst ajoi 785 tonnin lastissa karille tänään Kotkassa Mussalon edustalla. Aluksella oli mukanaan tankkien pesunestettä, nonylifenolietoksylaattia. Aine ei ole ympäristöviranomaisten mukaan vaarallista, koska se hajoaa nopeasti vedessä. Aluksen polttoaineena olevaa raskasta polttoöljyä on perätankeissa noin 64 tonnia.

Aluksen irrotustyöt aloitettiin vielä myöhään maanantaina, ja se saatiin irti kello 21 jälkeen. Alus hinattiin Mussalon kemikaalisatamaan, jossa Kotkan pelastuslaitoksen sukeltajat alkoivat heti tutkia aluksen saamia vaurioita.

Alus oli tulossa hakemaan lastia Kotkasta lähteäkseen sen jälkeen Rotterdamiin Hollantiin. Aluksella oli luotsi, kun se siirtyi Haminasta Kotkaan.
-Hälytys onnettomuudesta tuli klo 18.18, kerrottiin Suomenlahden merivartioston johtokeskuksesta. Paikalle lähti avustamaan Kotkan merivartioaseman partiovene, vartiolaiva Merikarhu ja kolme hinaajaa. Pienehkö belgialaisalus on 112 metriä pitkä, 18,2 metriä leveä ja sen syväys on 7,5 metriä. Laivan molemmilla sivustoilla on säiliöitä, joissa on pesunestettä.

Kotkan pelastuslaitoksen väkeä siirtyi öljyntorjunta-aluksellaan vajaan kilometrin päässä rannikolta sijaitsevalle Matinmatalalle tutkimaan tankkeria. Kova merenkäynti ja pimeys vaikeuttivat tarkkojen havaintojen tekoa. Illalla mitattiin itätuulen nopeudeksi 17 metriä sekunnissa. Crystal Amethyst makasi väylän ulkopuolella tukevasti kiinni, vähän kallellaan ja keula kohti tuulta. Alus oli karilla keulastaan kiinni, perä oli vapaassa vedessä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.