Mainos

Belgia tiukensi rajavalvontaa

EU-maiden on tarkoitus yhtenäistää pakolaispolitiikkaansa kahden vuoden kuluessa. Uutta pontta hankkeelle löytyi syksyllä Tampereen huippukokouksessa. Monet pelkäävät kuitenkin, että yhteistä linjaa ei kuitenkaan lopulta löydy.

Belgia aloitti tänään tiukan rajavalvonnan. Syyksi on kerrottu se, että maa aikoo jakaa lähiviikkoina tuhansia oleskelulupia maassa jo oleville ulkomaalaisille.

Belgiassa asuu laittomasti kymmeniätuhansia ihmisiä. Seuraavien Kolmen viikon ajan heillä on elämänsä tilaisuus hakea oleskelulupaa normaaleista poikkeavilla ehdoilla.

Oleskeluluvan voi saada, jos on asunut maassa yli 5 vuotta. Syyksi käy myös muun muassa se että on vakavasti sairas.

Jotta onnenonkijoita ei pääsisi paikalle, Belgia aloitti tiukan rajavalvonnan. Tämä poikkeustoimi ei pelästytä yhteistä pakolaispolitiikkaa ajaneita suomalaisviranomaisia. Kaikkien EU-maiden uskotaan edelleen yhteisen hankkeen takana.

Belgian poikkeustoimi saattaa herättää närää EU-maiden joukossa. Syy ei ole niinkään pakolaispolitiikka vaan Schengenin sopimus. Sen mukaan Belgia saa kysellä passeja rajoillaan vain, jos yleinen järjestys tai kansallinen turvallisuus sitä vaatii. Muuten sen pitää luottaa valvonnassa EU:n ulkorajoja partioiviin maihin. Ja kaikkien maiden mielestä mahdollisten onnenonkijoiden pyrkiminen maahan ei ole riittävä syy haitata EU-kansalaisten vapaata liikkumista maasta toiseen ilman passia - edes tilapäisesti.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.